Premium hits

Sprema se hapšenje Nusreta Imamovića čim kroči u BiH

Osnivač vehabijskih zajednica u Gornjoj Maoči I Gornjoj Dubici, Nusret Imamović, kojeg je američki State Department stavio na listu najopasnijih svjetskih terorista, bit će uhapšen čim se pojavi u BiH, potvrdili su iz SIPA-e. Iz Državne agencije z...

Ispovjest tuzlanske prostitutke - Koliko košta sek...

Pedesetčetvorogodišnji Nihad Duraković. iz Tuzle uhapšen je u četvrtak navečer u akciji službenika OKP PU Tuzla zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu. 
Sumnja se, da je Duraković u blizini petlje &Sca...

SAD: Muslimani žele zaustaviti radikalizaciju mladih

Sjedinjene Američke Države i njihovi partneri pokušavaju da ograniče utjecaj naoružane grupe Islamska država Irak i Levant. Istovremno, muslimanska zajednica u SAD-u traži način da zaustavi radikalizaciju mladih Muslimana.

 

...
Šta građani Šamca misle o Sulejmanu Tihiću

Otišao je veliki čovjek, tolerantan političar, državnik dijaloga i kompromisa, koji je gradio Bosnu i Hercegovinu po mjeri svih njenih naroda i građana.

 

Ovako su reagovale vodeće političke i javne ličnosti iz BiH na vije...

„Crne udovice“ okupirale Popovo polje!

Crne udovice su okupirale Popovo polje. Da se od ubijanja najotrovnijeg pauka živi, Slavko Drapić bi, kaže, bio bogat čovjek.

 

Ovako je primoran da ubija ženke i skuplja jaja oko imanja.

 

POGLEDAJTE PRI...

Kontekst: Štrajk policije

Kakav status uživaju policajci u regiji, kako ih građani doživljavaju, utječu li na njih država i političari? Zašto policajci u Srbiji štrajkuju? Jesu li svojim položajem zadovoljne njihove kolege u regiji?

 

(DEPO ...

Zapalio se automobil u Novom Beogradu

Automobil marke “ford” zapalio se večeras oko 19.30 sati u Ulici Antifašističke borbe u Beogradu. Kako saznaje Telegraf.rs, vatra je kuljala na sve strane, a nije poznato kako je do požara došlo.

 <...

Dodik: Srpskoj nakon izbora prijeti Tuzlanski scen...

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je jedini pravi politički savez onaj koga čine SNSD, DNS i SP, koji jača institucije Republike Srpske.

 

„U prethodnim godinama radili smo na izgradnji snažni...

Kurs kako preživjeti avionsku nesreću

Za one koji se ovih dana i dokopaju aviona, a često lete i zabrinuti su za svoju sigurnost, British Airways, organizuje kurs kako preživjeti avionsku nesreću. Od 2004. godine, taj kurs pohađalo je 15.000 putnika.

 

(DEPO TV/jk)

Građani Željeznog polja ogorčeni na Općinu Žepče z...

Općina Žepče objavit će narednih dana javni poziv za dodjelu državnog zemljišta za izgradnju kuća koje su uništene u poplavama i klizištima. Stanovnicima Željeznog Polja na raspolaganju će biti tri lokacije. Žitelji ovog brdovitog se...

Državljanin BiH Nusret Imamović na listi najtražen...

Nusret Imamović, vehabijski vođa iz Gornje Maoče, sinoć je uvršten na State Departmentovu listu globalnih terorista. Američka vlada Imamovića i još devet osoba na ovu listu uvrstila je s ciljem da se suprotstavi prijetnjama koje predstavlja...

Počelo suđenje direktoru SIPA e Goranu Zubcu

Danas je počelo suđenje Goranu Zubcu, direktoru Agencije za istrage i zaštitu. Sudi mu se pred Sudom BiH zbog nedjelovanja prilikom februarskih protesta. Tužilaštvo smatra da je Zubac trebao da uključiti Specijalnu jedinicu SIPA-e u sprečav...

Stanovnici Gaze: Život nam je sve gori

Primirje u Gazi dogovoreno je prije mjesec. Međutim, mnogi stanovnici tvrde kako je od tada veoma malo urađeno i kako ne očekuju mnogo od pregovora koji se održavaju u Kairu. 

 

(DEPO TV/jk)

ATV VIDEO: Gacko nema kafanu

Tražeći pristojan kafić prešla je Gacko uz duž i poprijeko. Pauza je prošla, kafa ostala u šoljici. Jelena Adžić se uhvati za glavu svaki put kad dođu nenajavljeni gosti – u Gacku više nema ni poslastičarnica, ni picerij...

Mlinarić o protestu radnika Rafinerije Sisak

Iako se pretpostavljalo da će Uprava INA-e donijeti odluku o sudbini rafinerije nafte u Sisku, to se ipak nije dogodilo - i to zbog nedostatka kvoruma. Sjednicu Uprave napustili su hrvatski članovi.

 

(DEPO TV/jk)