Privatnost korisnika

DEPO portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala.
Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisnicima, DEPO portal neće davati na uvid trećoj straini, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.
DEPO portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o internet provideru). Ove podatke DEPO portal koristi kako bi imao informacije potrebne za poboljšanje rada portala, a njegov sadržaj dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.
DEPO portal se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

 

NAPOMENA:

U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u suradnji s Ipsos d.o.o. prikuplja podatke o posjećenosti web stranica.

Više o politikama privatnosti koje DotMetrics koristi u svom radu možete vidjeti na sljedećim linkovimai:

http://script.dotmetrics.net/privacy/policy_hr.pdf

http://script.dotmetrics.net/Privacy/PrivacyCenter.html

 

Registrovani korisnici

Registovanjem na DEPO portal korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. DEPO portal nije odgovoran za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
DEPO portal zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.
DEPO portal ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan.

 

Politika o kolačićima (cookies)

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu posjete našim stranicama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju lične detalje iz kojih se može utvrditi identitet posjetioca.


Kolačić je mali zapis koju internetske stranice koje posjećujete pohranjuju i/ili čitaju iz memorije vašeg uređaja kroz vaš internetski preglednik. Kolačići također čine vaše interakcije s internetskim stranicama sigurnijima i bržima jer pamte vaše postavke (npr. podatke za prijavu) tako što šalju podatke koje sadrže natrag originalnoj internetskoj stranici s koje potječu (kolačići prve strane) ili drugoj internetskoj stranici kojoj pripadaju (kolačići treće strane) kad ponovno posjetite stranicu u pitanju koristeći se istim krajnjim uređajem.


Možete blokirati ili ukloniti kolačiće kroz svoj internetski preglednik ili koristeći softver trećih strana, ali u tom slučaju može doći do problema pri korištenju određenih dijelova internetske stranice.


Kolačići koji se koriste na internetskoj stranici Društva

Ovisno o funkciji i svrsi za koje se kolačići koriste najčešće se dijele u sljedeće kategorije, koje Društvo koristi na svojoj internetskoj stranici:


•    Strogo potrebni kolačići omogućavaju vam kretanje po internetskoj stranici i korištenje osnovnih funkcija. Obično su postavljeni kao odgovor na vaše postupke koji rezultiraju zahtjevom za uslugom. Ovi kolačići neophodni su za korištenje naše internetske stranice. Rok trajanja ovih kolačića ne premašuje tri godine.


•    Kolačići za funkcionalnost koriste se za vaše prepoznavanje po povratku na našu internetsku stranicu i omogućavaju nam da vam ponudimo poboljšane funkcije prilagođene vama poput pamćenja vaših postavki. Ovi kolačići prikupljaju anonimne podatke i ne mogu pratiti vaše posjete drugim internetskim stranicama. Rok trajanja ovih kolačića ne premašuje tri godine.


•    Analitički i kolačići za procjenu učinka omogućavaju nam prepoznavanje i prebrojavanje korisnika i drugih podataka te prikupljanje podataka o tome kako se internetske stranice koriste (primjerice, koje stranice korisnici najčešće otvaraju i prima li korisnik obavijesti o greškama od pojedinih stranica). To nam pomaže unaprijediti rad internetskih stranica, primjerice, da vam osiguramo lako pronalaženje svega što tražite. Rok trajanja ovih kolačića može biti više od godine dana ili do uklanjanja kolačića u internetskom pregledniku.


•    Marketinški i kolačići za ciljane skupine bilježe vaše posjete našim internetskim stranicama. Koristit ćemo te podatke da bismo vam dostavili oglase koji su više u skladu s vama i vašim interesima. Također ih koristimo da bismo ograničili koliko puta gledate oglas i pomažu u mjerenju učinkovitosti marketinških kampanji. Također ove podatke možemo podijeliti s trećim osobama (poput oglašivača) u takve svrhe. Možete mijenjati svoje postavke o marketinškim kolačićima u postavkama vašeg preglednika u bilo kojem trenutku (vidi kasnije u tekstu). Rok trajanja ovih kolačića može biti više od godine dana ili do uklanjanja kolačića u internetskom pregledniku.


•    Kolačići društvenih mreža omogućavaju vam dijeliti svoje iskustvo na internetskoj stranici kroz društvene mreže poput Facebooka i Twittera. Rok trajanja ovih kolačića može biti više od godine dana ili do uklanjanja kolačića u internetskom pregledniku. Ovim kolačićima ne upravljamo mi.


Napominjemo da Društvo koristi usluge trećih osoba za prikupljanje podataka o vašem korištenju naših internetskih stranica kako bi optimizirala vaše korisničko iskustvo i prikazivala oglase izvan naših internetskih stranica. Te treće osobe (uključujući, oglasne mreže i pružatelje vanjskih usluga poput analize internetskog prometa) također mogu koristiti kolačiće, nad čime Društvo ne može imati utjecaja.


Suglasnost za kolačiće možete povući u bilo kojem trenutku. Kako biste to učinili, molimo, pročitajte dole navedene odredbe.
Želite li izbrisati kolačiće pohranjene na vašim uređajima i konfigurirati internetski preglednik da odbija kolačiće, možete to učiniti u postavkama internetskog preglednika. Postavke povezane s kolačićima uobičajeno se nalaze pod izbornikom „Opcije“, „Alati“ ili „Preferencije“ u internetskom pregledniku koji koristite da biste pristupili našim internetskim stranicama. Ovisno o postojećim internetskim preglednicima, kolačići se mogu onemogućiti na različite načine. Za više informacija, molimo, posjetite internetske stranice svojeg internetskog preglednika.


Google Chrome
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Safari


Kako biste saznali više o kolačićima, molimo, posjetite www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu, gdje ćete naći daljnje informacije o oglašavanju temeljenom na ponašanju i internetskoj privatnosti.


Za sva dodatna pitanja oko kolačića, molimo da se nam se obratite na: [email protected] ili [email protected]

 

DEPO Portal - medij za novi ritam života