Premium hits

Bol brata poginulog rudara Mehemeda

Jedan od najpotresnijih trenutaka koji se odvijao tog kobnog petka, bio je onaj kada su članovi porodica shvatili da nakon 29 rudara izvučenih živih, svojih pet članova neće više vidjeti žive. 

Fakulteti UNSA u štrajku, zašto i dokad?

Fakulteti članovi Sindikata Univerziteta u Sarajevu stupili su u štrajk, i to čak 14 fakulteta. Nastavni proces i ispiti odgađaju se sve dok Sindikat Univerziteta ne uspostavi dijalog s Vladom Kantona Sarajevo.

Svi prvačići u klupama osim u ZHK-u

Učenici osnovnih škola u BiH su u klupama. Izuzetak su prvačići u Zapadno-hercegovačkom kantonu. Njima nastava počinje tek u drugom polugodištu. Ovo je jedinstven slučaj.

Željeznice FBiH: Od bespotrebnog do besmislenog

Vozove iz Španije platili smo 67 miliona eura da bi stajali na sporedenom kolosjeku u Sarajevu. Nisu prevezli nijednog putnika, jer BiH nema uvjete za njihovo korištenje. Niko iz Željeznica FBiH još uvijek nije krivično odgovarao.

U Blagaju predstavljen bjeloglavi sup Jablan

Desetine bjeloglavih supova letjelo je nekada bosanskohercegovačkim nebom, gnijezdili su se na liticama iznad Blagaja, uživali u prostranstvu i privlačili brojne turiste iz svih dijelova svijeta. ...