Nastavlja se rat operatera u BiH

Telemach 'udara' na BH Telecom: Lažu da ćemo dizati cijene, da je na Stupu izgorjelo desetine televizora...

Biznis Klub14.02.20, 11:01h

Telemach 'udara' na BH Telecom: Lažu da ćemo dizati cijene, da je na Stupu izgorjelo desetine televizora...
Postavljamo pitanje da li je moguće da se jedna državna firma koristi ovakvim metodama da bi prodala svoje usluge ili zadržala korisnike?

 

Telemach je poslao saopćenje u kojem upozorava bh. javnost na neistine koje BH Telekom iznosi u razgovorima sa korisnicima i koje su direktno usmjerene protiv ove kompanije.

 

- Sa takvim ponašanjem se susrećemo nakon što je BH Telekom odlučio da poveća cijene za 4,90 KM od 1.3.2020. - podvlače iz Telemacha.


- Došli smo do informacija o više namjernih propusta koje predstavljaju radnje nedopuštenog trgovanja, kao što su neistine da će usluge Telemacha „sad poskupljivati“; da je na Stupu „izgorilo“ na desetine televizora korisnika Telemacha jer je „mreža većinom ilegalna i zbog toga bez ISO standarda“; da Telemach “preko 50 posto korisnika ne prijavljuje”, “radi monopolistički i ucjenjuje”…


Postavljamo pitanje da li je moguće da se jedna državna firma koristi ovakvim metodama da bi prodala svoje usluge ili zadržala korisnike? Osim što se ovakvo ponašanje svakako ne može nazvati etičkim, ni zakon ne dozvoljava da se sprovodi negativna kampanja protiv konkurentske firme, a u ovom slučaju se čak radi i o kleveti i lažnim optužbama na račun Telemacha, kompanije koja već deset godina investira desetine miliona KM godišnje u Bosni i Hercegovini, uredno plaća porez i kroz zapošljavanje više od 1000 ljudi izdržava oko 3000 članova njihovih porodica.


Sve informacije koje smo iznijeli dobili smo od nezadovoljnih građana koji su iskazali svoj revolt ponašanjem zaposlenih u BH Telekomu. Pozivamo sve koji imaju slično iskustvo da se obrate nadležnim institucijama ili direktno nama. Da bi zaštitio svoje poslovanje, Telemach je već podnio prijave protiv BH Telekoma Regulatornoj agenciji za komunikacije i Tržišnoj inspekciji BiH - saopćeno je iz Telemacha.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

***********************************

Bonus video... Gledaj DEPO TV!

 

 Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još