OSTAJE NA TELEMACH-U MANJIM OPERATERIMA

Od danas pretplatnici BH Telecoma i Logosofta bez programa Nove BH: Hoće li se mijenjati cijene paketa?

Mediji16.01.20, 12:03h

Od danas pretplatnici BH Telecoma i Logosofta bez programa Nove BH: Hoće li se mijenjati cijene paketa?
Iz Nove BH je prije nekoliko dana saopšteno da ovu televiziju više neće moći da prate gledatelji koji su za kablovske operatore izabrali kompanije M:tel (i preduzeća pod njihovom kontrolom Blicnet, Telrad net i Elta kabel) i Eronet, koji su još ranije raskinuli ugovore

 

 


Pretplatnici kompanije Logosoft od danas više ne mogu pratiti program Nove BH. Kompanija je obavijestila korisnike da sa Novom BH nije uspjela usaglasiti uslove za distribuciju ovog kanala te da isti više nije u ponudi Logosofta.


Za sada nema informacija kako će se ovo odraziti na pretplatnike ovog provajdera, s obzirom na brojne zabavne i sportske sadržaje koje nudi Nova BH, te hoće li se sada cijene paketa mijenjati, odnosno biti jeftiniji.


No, nije samo Logosoft isključio program Nove BH iz svoje ponude, od danas je to učinio i BH Telecom.


- Poštovani korisnici Moja TV usluge, obavještavamo Vas da od 16. januara ove godine, zbog neprihvatljivih uvjeta koji su dostavljeni BH Telecomu od strane televizije Nova BH, kao i drugim BH operatorima, TV program Nova BH do daljnjeg neće biti dostupan na Moja TV platformi - saopšteno je iz BH Telecoma.


- Moja TV raspolaže velikim brojem atraktivnih i raznovrsnih domaćih i stranih TV programa i sadržaja, a kontinuirano radimo i na njihovom daljem obogaćivanju, sa ciljem povećanja Vašeg zadovoljstva - navodi se također u obavještenju korisnicima usluga Moja TV.


Podsjećamo i da je iz Nove BH prije nekoliko dana saopšteno da ovu televiziju više neće moći da prate gledatelji koji su za kablovske operatore izabrali kompanije M:tel (i preduzeća pod njihovom kontrolom Blicnet, Telrad net i Elta kabel) i Eronet, koji su još ranije raskinuli ugovore.


Međutim, u tom saopštenju nije se spominjao Logosoft, iako je ova firma od prije nekoliko godina u vlasništvu M:tela.


Inače, program Nove BH je dostupan svim građanima Bosne i Hercegovine putem terestrijalne distribucije (zemaljski signal), a u Republici Srpskoj su dostupni i preko Total TV-a.


U Federaciji BiH Nova BH može se pratiti putem Telemacha i drugih manjih operatera.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još