ZDRAVLJE IZ PRIRODE

Izgladnjuje i uništava zloćudne ćelije raka - i postoji u BiH: Šta sve liječi sok od 'gorke dinje'?

Hronika06.03.19, 13:27h

Izgladnjuje i uništava zloćudne ćelije raka - i postoji u BiH: Šta sve liječi sok od 'gorke dinje'?
Preparati na bazi gorke dinje dostupni su i kod nas, a uvoznik i distributer za BiH je kompanija Varumin Medic, koja je znatno poznatija po istoimenom biljnom proizvodu koji se može koristiti kao dodatna terapija u liječenju raznih vrsta tumora, sa i bez metastaznih promjena

 

 

Aktivni sastojci gorke dinje pokreću mehanizme koji izgladnjuju i uništavaju zloćudne ćelije.


Studija koju su proveli znanstvenici Centra za istraživanje karcinoma, potvrdila je da sok gorke dinje utječe na smanjenje rasta tumora gušterače.    


Njezino ljekovito djelovanje znanstvenici pripisuju glikoproteinu lektinu, koji ova gorka namirnica sadrži u velikim količinama.


On je po aktivnosti sličan inzulinu, jer snižava koncentraciju glukoze u krvi i djeluje kao imunomodulator.


Preparati na bazi gorke dinje dostupni su i kod nas, a uvoznik i distributer za BiH je kompanija Varumin Medic, koja je znatno poznatija po istoimenom biljnom proizvodu koji se može koristiti kao dodatna terapija u liječenju raznih vrsta tumora, sa i bez metastaznih promjena.


O čuvenom "Varuminu", koga je kombinacijom velikog broja ljekovitih biljaka stvorio poznati makedonski travar Ivan Đorđiev, njegovim svojstvima i učincima na oboljele, više  možete saznati u tekstu - "Po njega dolaze oni koji su već otpisani: Čudesni lijek 'Varumin' koristio je i Fidel Castro, sada ga ima i u cijeloj BiH!" 

 

varumin-1-4-ljekovito-bilje-06-bih

 
Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!