VIDEO/ NEMA HEMIJE, NEMA NEŽELJENIH EFEKATA

Poznati travar dugo je tragao za biljkama kojima danas liječi najgore oblike raka: Ovaj lijek sada postoji i u cijeloj BiH

Hronika20.07.18, 11:29h

Poznati travar dugo je tragao za biljkama kojima danas liječi najgore oblike raka: Ovaj lijek sada postoji i u cijeloj BiH
"Varumin" je ekstrakt u tečnom stanju kombinacije velikog broja ljekovitih biljaka. Ispitane su sve aktiivne komponente lijeka i zaključeno je da on ne izaziva nikakve nuspojave, niti neželjene efekte

 

Ivan Đorđiev iz Novog Sela kod Strumice (Makedonija), atomista koga su opčinile biljke, postao je poznat širom planete zahvaljujući "Varuminu". Prije 30-tak godina Đorđiev je pronašao savršenu formulu i na biljnoj bazi napravio lijek protiv raka.


U vrijeme dok su svjetski mediji kao vijest dana emitovali informaciju da je umro Fidel Castro, Ivan Đorđiev je pio čaj sa njim u Havani.

 

gorka-dinja

ZDRAVLJE IZ PRIRODE: Sok gorke dinje protiv tumora gušterače

Aktivni sastojci gorke dinje pokreću mehanizme koji izgladnjuju i uništavaju zloćudne ćelije. Studija koju su proveli znanstvenici Centra za istraživanje karcinoma, potvrdila je da sok gorke dinje utiče na smanjenje rasta tumora gušterače.
Njeno ljekovito djelovanje znanstvenici pripisuju glikoproteinu lektinu, koji ova gorka namirnica sadrži u velikim količinama.
On je po aktivnosti sličan inzulinu, jer snižava koncentraciju glukoze u krvi i djeluje kao imunomodulator.

Ivan Đorđiev je završio fakultet atomistike u Vinči. Pošto se od malih nogu interesovao za biljke i  njihova ljekovita svojstva, u Skoplju je diplomirao na Poljoprovrednom fakultetu, a potom magistrirao u Ljubljani na ekstrakciji ljekovitog bilja.

 

- Moj pradjed je bolovao od raka u poodmakloj fazi, pa je mene, kao najmlađeg, uvijek slao da mu "uberem lijek". On nije bio travar, ali je poznavao mnogo biljaka i njihova čudesna svojstva. Koristeći biljne čajeve i meleme, bolovi su mu prestali, a njemu je bilo znatno bolje. Na kraju je umro od starosti. Tada sam počeo da se bavim travarstvom, sakupljanjem i proučavanjem biljaka - priča Ivan Đorđiev. 


Nema planine u bivšoj Jugoslaviji kojom nije prokrstario tragajući za biljem.


- U početku sam pravio samo čajeve i meleme, a potom sam nabavio mašine za ekstrakciju. "Varumin" je prije desetak godina od Ministarstva zdravlja Makedonije dobio registraciju kao pomoćno ljekovito sredstvo, a potom je registrovan i kao lijek. Po njega uglavnom dolaze ljudi u posljednjem stadijumu, oni koji su već otpisani. Srećom, djelotvoran je bez obzira na to koji organ je zahvatio rak - navodi Đorđiev. 


Šta je "Varumin"?


"Varumin" je ekstrakt u tečnom stanju kombinacije velikog broja ljekovitih biljaka. Ispitane su sve aktiivne komponente lijeka i zaključeno je da on ne izaziva nikakve nuspojave, niti neželjene efekte. 


-  Napravljene su i tri kliničke studije, od kojih je jednu radio prof. dr. sci Sibin Ilić, ekspert Svjetske zdravstvene  organizacije za onkologiju i ginekologiju i stručnjak Ujedinjenih nacija. Nju je radio deset godina i došao je do zaključka da je "Varumin" djelotvoran. Klinička studija je rađena i u Makedoniji, na Klinici za onkologiju i Klinici za ginekologiju, kao i na Institutu za pretkliničku i kliničku farmakologiju i toksikologiju, koju je potpisao prof. dr. sci Stojmir Petrov, a rezultati su pokazali da pomaže kod svih oblika kancera. Po mene su u Makedoniju dolazili političari, diplomate, ugledni zvaničnici... Hosnija Mubaraka, bivšeg predsjednika Egipta, svojevremeno sam izliječio od raka kostiju. U Bugarskoj smo liječili jednog generala avijacije, u Grčkoj gradonačelnika Soluna i mnoge druge poznate i nepoznate ljude - kaže Đorđiev.

 

Kako "Varumin" djeluje?


On naglašava da lijek odmah daje ogromnu energiju i da već za sat vremena bolesnik bolje diše i traži da jede. 


- Proces izlječenja traje od 15 do 30 dana, a još dva - tri mjeseca treba preventivno uzimati "Varumin". Recidiva nema. Mi preporučujemo da se preventivno još godinu do dvije u proljeće uzima po još jedna bočica - savjetuje Ivan Đorđiev. 

 

Šta sve o ovom lijeku kaže njegov tvorac, ali i drugi ljekari, pogledajte u video prilogu... A ukoliko o ovom lijeku želite saznati više informacija, možete to učiniti na ovom linku

 

 

varumin-1-4-ljekovito-bilje-06-bih


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)         


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook