PODIJELI NA:

22.09.14, 22:01h

SNIMCI IZ VAZDUHA: Ovako Srbija izgleda nakon poplava

U Tekiji i selo Boljetin su bujične vode opustošile stotine kuća. U tim selima posljedice razaranja su zastrašujuće.

 

Nevjerovatni snimci iz vazduha dolaze sa tog područja. Darko Popović iz Kladova, inženjer audio i vizuelne tehnologije, načinio je ove snimke uz pomoć drona. Na snimcima se jasno vide razmjere uništanja u Tekiji, kao i mjestima Grabovica i Podvrška.

 

Vojska se trenutno angažuje u Tekiji, Boljetinu, Kazanskom potoku i Milutinovcu gdje će, kako se navodi, najvjerovatnije u ponedjeljak, ako uslovi dozvole, biti postavljen most „Bejli“.

 

Vojnici i starješine iz sastava više jedinica Kopnene vojske i Komande za obuku sa inžinjerijskim mašinama, kamionima i alatom uz pomoć stanovništva osposobljavaju saobraćajnice, izvlače mulj i nanose iz kuća i podruma, i sakupljaju pokućstvo, poljoprivrednu mehanizaciju i vozila koje je bujica odnijela, dodaje se u saopštenju.

 

Mještani Boljetina nisu krili ni suze ni radost, jer su mnogi od njih izgubili skoro sve što imaju za samo nekoliko minuta, ali im je drago što je vojska došla tu spremna da pomogne.

 

(DEPO TV/jk)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!