PODIJELI NA:

29.06.14, 12:40h

DEPO MATINEJA: "U znaku jarca" Alfreda Hitchcocka

Od  sada na DEPO ZONI, a u suradnji sa Cinema TV, možete besplatno u okiru serijala DEPO MATINEJA gledati klasične svjetske filmove sa titlovima na BHS jezicima. Prvi film koji smo izabrali za vas je romantična kriminalistička drama Alfreda Hitchcocka „U znaku Jarca“ (1949).


PRIČA FILMA Irac Čarls Ader putuje u Australiju kako bi započeo novi život, uz pomoć rođakakoji je tamo guverner.Tamo upoznaje moćnog zemljoposednika i bivšeg robijaša, Sema Flaskija, koji želi da sklopi posao s njim.Tokom jedne večere u Flaskijevoj kući, Čarls upoznaje Henrijetu, Flaskijevu ženu, koju je znao u Irskoj u detinjstvu. Henrijeta je alkoholičar i na ivici je ludila.


O FILMU   „U znaku jarca“ netipičan je Hitchcockov film situiran u historijsku epohu; melodramatski senzibilitet nadvladao je žanr trilera i suspense-a u kojem je Hitchcock bio nenadmašan. Snimljen je 1949. godine, a glavne uloge igraju tadašnje velike holivuske zvijezde Ingrid Bergman i Joseph Cotten

 

NAŠA OCJENA: 4/5

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!