PODIJELI NA:

14.03.21, 21:44h

Večeras u 22.05h na CTV BIH: Hit komedija "Savršeni kroj"

 

Vrsni glumci Admir Glamočak i Sead Pandur već više godina na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) uspješno izvode predstavu "Savršen kroj", koju je prema tekstu Vladimira Đurđevića režirao Jasmin Duraković.


U pitanju je komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun (Sead Pandur) dođe do krojača Svetislava Šnajdera (Admir Glamočak) kako bi zakrpio pantalone koje su mu "pukle" na ulici.


Naizgled banalan susret pretvara su buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o propasti i gorkim ljudskim sudbinama, ili kako je to Glamočak ranije pojasnio "Savršeni kroj je tužna priča, sa tužnim ljudima i stvarima na koje reagiramo smijehom, jer smo se inače kao narod naučili braniti smijehom". Iznad svega "Savršeni kroj" je zapravo predstava razotkrivanja, i govori o muškim slabostima naspram žene koja im se dopada.


Predstava je hit u Srbiji i tamošnjem "Zvezdara teatru", a ako je suditi po prvim reakcijama sarajevske publike, među kojom su bile mnoge javne istaknute ličnosti, mahom iz svijeta kulture i umjetnosti, čeka je dug put i na daskama SARTR-a.


U autorskom timu predstave su Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim). Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG "Scena", dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.

 
Ovo hit predstavu možete gledati večeras u 22.05h na CTV BiH. Ovaj TV kanal možete gledati na Telemachu, Super TV, te u okviru posebne ponude za 1 KM mjesečno na Moja TV.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!