PODIJELI NA:

09.03.21, 11:13h

Večeras na CTV BiH: "Vrapci" sa Radetom Šerbedžijom

 

Film ‘Vrapci’ islandskog redatelja Rúnara Rúnarssona donosi priču o odrastanju Arija, 16-godišnjaka koji je primoran napustiti Reykjavik i preseliti se ocu u slabo naseljen ruralni dio Islanda. Ondje pokušava navigirati odnos s ocem, ali i s prijateljima iz djetinjstva, koji su se s vremenom promijenili. Na zapanjujućoj pozadini surovog krajolika, Ari otkriva teškoće odraslog života, njegove primamljive poroke, čovjekovu zvjersku okrutnost, ali i ljubav. U tom beznadnom okruženju, Ari se mora zauzeti za sebe kako bi našao svoj put. Zalazeći duboko u ljudsku psihu i emocije, film svoj fokus usmjerava na ljudske nesavršenosti, složenosti odrastanja i čovjekovu konstantnu potragu za utočištem i spokojem.

 

Nastao u islandsko-dansko-hrvatskoj koprodukciji, film je nagrađen na nizu prestižnih filmskih festivala kao što su San Sebastian (Zlatna školjka za najbolji film), Varšava (Nagrada za najbolji film) te Göteborg (nagrada FIPRESCI), a jednu od uloga nosi i hrvatski glumac Rade Šerbedžija.

Svjetska kritika o film:

Film koji uistinu uspijeva pokazati da neuspjeh može ujediniti ljude. – Cinemania.

Promišljena coming-of-age drama koja dokazuje redateljev talent. – Variety.

Odlično režirana već poznata priča s lokacijama koje oduzimaju dah. – The Hollywood Reporter.

 

Film možete gledati večeras u 21h na CTV BiH. Ovaj TV kanal možete gledati na Telemachu, Super TV, te u okviru posebne ponude za 1 KM mjesečno na Moja TV.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!