PODIJELI NA:

10.02.21, 11:36h

Savršeni kroj - hit predstava na DEPO TV

 

Ova hit predstava je komedija o gorkim tranzicijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun (Sead Pandur) uđe kod krojača Svetislava Šnajdera (Admir Glamočak) kako bi zakrpio pantalone koje su mu pukle na ulici.

 

Naizgled banalan susret njih dvojice pretvara su buran odnos, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je i priča o propasti i gorkim ljudskim sudbinama,  tužna priča, sa tužnim ljudima i stvarima na koje publika reagira smijehom.

 

"'Savršen kroj' je komad razotkrivanja i prepoznavanja koji pre svega govori o muškim slabostima. Kroz slučajni susret dvojice po svemu, naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrednosti, odnosa muškarca prema ženi. Razotkrivaju se slabosti i strahovi protagonista. Ipak, možda, novokomponovani tajkun Marko i krojač na ivici egzistencije Svetislav i nisu toliko različiti. Možda imaju mnogo više zajedničkog nego što se to u prvi mah čini, a možda ni njihov susret i nije bio slučajan", rekao je autor teksta Vladimir Đurđević.

 

Predstava "Savršeni kroj" nastaje po tekstu darovitnog srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji poznatog filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

 
Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak i Sead Pandur, dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim).

 

Producent ove predstave je Amira Kudumović (UG Scena) i još uvijek igra na sceni sarajevskog teatra SARTR.

 

Gledaj na DEPO TV!

 

(DEPO Portal/ak)

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!