PODIJELI NA:

15.09.20, 16:48h

Nacionalna klasa: Gračanica, grad ruža i evropskih fabrika

Druga epizoda dokumententarnog serijala „Nacionalna klasa“ donosi priče iz Gračanice, jedne od najrazvijenijih općina u BiH. Otkrivamo šta su korijeni tradicije malog i srednjeg poduzetništva, porodica Ibrahima Jukana pojašnjava u čemu je tajna proizvodnje ruža, kako je Besir Delić našao termalne vode u ovome gradu i kako je firma Saida Karalića  „Ekoline Kovan“ pravila fabriku u Portugalu.

 
Kroz Gračanicu nas vodi Tarik Karačić, poznati sarajevski muzičar i vlasnik kultne "Jazzbine".

 

Projekat je posvećen dokumentarnim pričama iz BiH i na nasvakidašnji način predstavlja lokalne zajednice, male ljude i njihove projekte, uspješne privrednike, brendove, ali i kulturne i historijske vrijednosti iz dalje i bliže prošlosti BiH. Priče i ljude ekipa ovoga serijala pronalazi svuda oko nas, jer puno toga što imamo je neka vrsta zaboravljene ili zapostavljene „nacionalne klase“ ove zajednice i zemlje.

 

Ove sezone je planirano snimanje i emitiranje 24 epizode serijala na platformama medijske grupacije DEPO (DEPO Portal/DEPO TV, CTV BiH) u trajanju od 27 minuta. 

 

Snimatelj serijal je Amel Beganović, tonac Danko Bevanda, dok serijal montira Fadila Komarica. Autor i reditelj serijala je Jasmin Duraković.

 

Muzika je važan segment ovoga serijala i za potrebe serijala u Muzičkom studiju BHRT-a producirana je orginalna muzika koju je upravo kreirao Tarik Karačić zajedno sa grupom muzičara koji najčešće nastupaju u „Jazzbini“. 

 

 

Gledaje samo na DEPO Portalu i kablovskoj TV stanici CTV BIH, koju možete gledati na Telemachu i drugim operaterima u BiH.


(DEPO Portal/ak)

 

 



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!