PODIJELI NA:

01.09.20, 23:06h

Kočijaš Peki sa Ilidže

 

Velika aleja na Ilidži je danas mjesto gdje, nažalost, Sarajlije rijetko odlaze. O vremenima kada je to bilo drugačije za dokumentarni TV serijal "Nacionalna klasa" govori jedan od najstariji kočijaša na Ilidži Emin Mahmutović Peki. Podsjeća našu publiku  na nekadašnje trke na sarajevskom hipodromu, tu sui angedote iz svog burnog života, a voli i da zapjeva.


"Nacionalna klasa“ je novi TV/online dokumentarni serijal koji premijerno možete gledati na DEPO Portalu i kablovskoj TV stanici CTV BIH. 
 

Projekat je posvećen dokumentarnim pričama iz BiH i na nasvakidašnji način predstavlja lokalne zajednice, male ljude i njihove projekte, uspješne privrednike, brendove, ali i kulturne i historijske vrijednosti iz dalje i bliže prošlosti BiH. Priče i ljude ekipa ovoga serijala pronalazi svuda oko nas, jer puno toga što imamo je neka vrsta zaboravljene ili zapostavljene „nacionalne klase“ ove zajednice i zemlje.

 

Ove sezone je planirano snimanje i emitiranje 24 epizode serijala na platformama medijske grupacije DEPO (DEPO Portal/DEPO TV, CTV BiH), u trajanju od 27 minuta. 

 

 Ulogu domaćina i „moderatora“ u ovome serijalu ima Tarik Karačić, do sada poznat u javnosti kako muzičar i vlasnik kultnog sarajevskog kluba „Jazzbina“.

 

Cijelu epizodu možete gledati OVDJE!

 

(DEPO Portal/ak)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!