Čefurji Raus! from Depo Zona on Vimeo.

PODIJELI NA:

01.05.20, 09:45h

Čefurji Raus!

Uzbudljiva drama Gorana Vojnovića nastala po istoimenom hit romanu o mladim Slovencima porijeklom iz BiH, Srbije i Hrvatske koji se sudaraju sa predrasudama i nacionalizom izvornih Slovenaca. U filmu igraj mladi glumci Benjamin Krnetić, Dino Hajdarević i Ivan Pašalić, te bh i regionalne filmske zvijezde predvođene Emirom Hadžhafizbegoivćem, Medihom Musliović, Zoran Cvijanovićem i Milanom Pavlovićem.

U filmu su glavni likovi Marko, Adi, Aco i Dejan - izbjeglice koji su sa svojim obiteljima za vrijeme rata došli živjeti u Sloveniju. Marko je ljut zbog toga što je prestao igrati košarku, što ga zanosna televizijska voditeljica (susjeda) ne primjećuje te pogotovo zbog toga što će mu otac (Hadžihafizbegović) pobjesniti nakon što sazna da je prestao s treninzima. Adi je iziritiran činjenicom da je njegov brat Sanel ovisnik o drogi te što njegov otac Mirsad rađe spava s konobaricama u Austriji nego se bavi problemom svoga sina. Makarovićka - vesela djevojka zadaje probleme Aci koji se želi osvetiti Damjanoviću, vozaču autobusa. Dejan je tjeskoban zbog toga što se njegova majka želi preseliti u Slovenske Konjice. Jedne noći policajci četvoricu prijatelja zaustave na cesti i u tom trenutku njihovi životi krenu u jednom potpuno drugom, neočekivanom smjeru...

 

Film pun drame i humora koji se mora pogledati.

 

 



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!