Kompletno tijelo from Depo Zona on Vimeo.

PODIJELI NA:

27.04.20, 20:38h

Kompletno tijelo

 

Kada je počeo rat u Bosni 1992. Edinin otac je htio da njegovi roditelji dođu živjeti k njima u Beč pa je otišao u Morovce u Bosni i Hercegovini po njih. Nakon toga se više nikad nije javio, a 9 godina kasnije nađen je u masovnoj grobnici. Kako je Edininom ocu posljednja želja koju je napisao u oporuci bila da bude pokopan u Morovcima tako je Edina otišla premjestiti njegove posmrtne ostatke. No, od tada se više nije javila i svaki trag joj se izgubio. Austrijska novinarka Nicole stiže u Morovce odlučna istražiti što se s djevojkom dogodilo..


Austrijsko-bosanska šokantna drama iz 2012 sa međunarodnom glumačkom ekipom. Film je prikazivan na preko 30 svjetskih filmskih festivala.

 

U filmu igraju: Asli Bayram, Senad Bašić, Adnan Hasković, Miraj Grbić, Anne Mertin, James Hallett, Sadžida Šetić, Jan Henrik Stahlberg i drugi. Autor muzike je Brane Jakubović (Dubioza kolektiv).

 

body-complete2


Reditelj flma je Lukas Sturm, dok su producenti filma bili Robert Hofferer i Jasmin Duraković.


Produkcija: Artdeluxe/DEPO, 2012

 

Film možete gledati preko svih digitalnih uređaja i programa:  iOS, Android, Apple TV, Roku i Chromecast.  

 

Gledajte legalno na DEPO Zona/TV, kao partneru najveće svjetske digitalne platforme za nezavisni film Vimeo,  najbolje domaće filmove!

 

(DEPO Portal/ak)

 

 



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još