PODIJELI NA:

15.01.20, 12:05h

Roditeljska pažnja: Ivan Goran Kovačić u jamama našeg školstva

 

Šta nam djeca uče u školama? Šta piše o historijskim događajima i o književnim djelima u bošnjačkim, srpskim ili hrvatskim školama? Da li na djelu imamo potpune indoktrinaciju učenika – sve ovo je tema sa kojom se bavi igrana TV serija „Školokrečina“

 

Treća epizoda serija "Školokrečina" kroz duhovit pristup prikazuje pitanja sistemske indoktrinacije učenika i učenica kroz čitanke - sadržaji čitanki služe za formiranje stavova prema naciji, identitetu, historiji i stvarnosti. Serija prikazuje školske časove, a zasnovana je na tekstovima iz školskih čitanki, anketi i autorovim spekulacijama o reakcijama djece.

 

Pored učenika, u ovoj seriji nastavnike igraju Admir Glamočak, Jasna Diklić, Slaven Knezović, te Mario Drmać koji je kroz anketiranje građana i građanki unio dokumentarnu dimenziju o besmislenosti pukog reproduciranja teksta.

 

Sve epizode možete gledati OVDJE!

 

Scenario potpisuje Nenad Veličković a režiju Ada Sokolović.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 

 



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!