PODIJELI NA:

05.04.18, 03:55h

Autobiografija Cassa Pennanta na Cinema TV

 

 

Režija: Jon S. Baird

Uloge: Nonso Anozie, Gavin Brocker, Leo Gregory, Natalie Press, Paul Kaye, Bronson Webb, Peter Wight, Tamer Hassan, Carl Fairweather, Linda Bassett, Lorraine Stanley, Azaria Omaboe, Verelle Roberts, Rory Jennings, Joe Siffleet​

Scenario:  Jon S. Baird, Cass Pennant, Mike Ridley

Žanr: Biografija, Krimi, Drama

 

 

Sadržaj: Britanska kriminalistička drama temelji se na istinitoj priči o životu Cassa Pennanta, britanskog pisca i nogometnog fanatika. Napušteni dječak iz Jamajke, kojeg je usvojio stariji bjelački par, odgojen je u bjelačkom dijelu Londona (Slade Green) i postao je jedan od cijenjenih, ali i zastrašujućih ljudi u Engleskoj.Naime, Cass je odrastao u vremenu prije političke korektnosti, zbog čega je svaki dan morao trpjeti rasističko zlostavljanje vršnjaka sve dok jednog dana nakupljeni bijes nije isplivao na površinu. Jedbog dana, kad je Cass već odrastao, odlucio je više nikad ne biti žrtva, te se priključio navijačima West Hama . Kroz nasilje je stekao poštovanje drugih i postao ovisan o tučnjavi. Takav način života ga je dostigao nakon što ga je neko pokušao ubiti. Nekako je našao unutarnju snagu i preživio, ali je ostala dilema: da li tražiti osvetu ili ostaviti nasilje iza sebe?

 

Večeras (05.04.) samo za Vas, krimi drama Cass u 20:15 na Cinema TV!



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!