PODIJELI NA:

22.03.18, 13:33h

Parkerovo remek-djelo "Anđeosko srce" večeras na Cinema TV

 

 

 

Režija: Alan Parker
Uloge: 
Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet, Charlotte Rampling
Scenario: Alan Parker, William Hjortsberg
Žanr: horor, triler, neonar

 

Večeras pogledajte film, koji mnogi kritičari nazivaju remek-djelom Alana Parkera. Film je rađen prema romanu "Pali anđeoWilliama Hjortsberga iz 1978. Pričom sličan mnogim detektivskim filmovima, "Anđeosko srce" prožet je dobrom glumom i režijom, te izletom u natprirodno. U ovom filmu Parker je spojio detektivski film, triler i horor.

 

 


Sadržaj: Harry Angel (Mickey Rourke) je privatni detektiv koji primi neobičan telefonski poziv. Dojavljeno mu je da ispita sotonistčki kult u Harlemu gdje nepoznati muškarac želi razgovarati s njim. Ime mu je Louis Cyphre (Robert De Niro) i traži od Harryja da za njega pronađe nestalu osobu. Harry za pet hiljada dolara prihvaća posao i slijedi trag označen mnogobrojnim leševima. Harryja istraga iz New Yorka odvodi u Louisianu, gdje u hotelu susreće mladu ženu tajanstvene prošlosti Epiphany Proudfoot (Lisa Bonet), s kojom se upušta u ljubavnu vezu. Iako je upozoren da se ne miješa ondje gdje mu nije mjesto, Harry ne odustaje i sve se dublje upleće u mračnu priču zabranjenih rituala voodoo kulta. Ovaj film ima posebnu atmosferu, kroz njega protiče voodoo magija, droga, krv, nasilje, sve umotano u neku, najbolje rečeno "sparnu" južnjačku atmosferu, smještenu u 1955. godinu. 

 

 

Ne propustite remek-djelo Alana Parkera večeras (22.03.) u 20:15 samo na Vašem Cinema TV!

 



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!