PODIJELI NA:

22.09.16, 12:57h

Film dana CTV BiH : Anđeosko srce

Anđeosko srce (originalni naziv “Angel Heart”) iz 1987. godine adaptacija je romana „Pali anđeo“ autora Williama Hjortsberga. Autor scenarija, a u isto vrijeme i redatelj filma Alan Parker poznat je po filmovima “Evita”, iz 1996. godine, koji je osvojio Oskara za najbolju originalnu muziku (u glavnim ulogama Madonna i Antonio Banderas), “Mississippi Burning” iz 1988. godine, koji je dobio Oskara za najbolju fotografiju (u glavnim ulogama Gene Hackman i Williem Dafoe), zatim film “The Life of David Gale” iz 2003. godine (u glavnim ulogama Kevin Spacey i Kate Winslet) i “Angel Heart” iz 1987.godine.

 

Glavne uloge u filmu „Anđeosko srce“ igraju Mickey Rourke (kao Harry Angel), oskarovac Robert De Niro (kao Louis Cyphre), Lisa Bonet (Epiphany Proudfoot).

 

Harry Angel (Mickey Rourke) je privatni detektiv kojemu je dojavljeno da ispita sotonistički kult u Harlemu gdje nepoznati muškarac želi da razgovara sa njim. Čovjek kojeg upoznaje je Louis Cyphre (Robert De Niro) te on od Harryja traži da za njega pronađe jednu nestalu osobu.

 

Iako se na prvu čini kao još jedan u nizu detektivskih filmova, ovaj spoj trilera i horora odlikuje humorom, izvanrednom glumom ali i režijom.

 

Večeras (22.09.) u 20:15 nikako ne propustite izlet u natprirodno filmom „Anđeosko srce“ samo na Cinema TV BiH!

 

Program CTV BIH možete pratiti na Telemachovoj digitalnoj platformi, Logosoft IPTV platformi Super TV, BH Telecomovoj platformi Moja TV te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Od svojih operatera tražite pristup programu CTV BiH.

 

Više o našem TV programu saznajte na Facebook stranici Cinema TV.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!