PODIJELI NA:

07.09.16, 15:31h

Ciklus filmova Rambo - First Blood Part I, II i III

Sinoć (07.09.) u 20:15 samo na Cinema TV BiH imali ste priliku gledati prvi dio kultnog akcionog klasika Rambo.

 

U prvom dijelu Rambo akcionih filmova, bivši član Zelenih beretki John Rambo koristi sve gerilske taktike koje je naučio u Vijetnamu da bi se spasio nakon što je lažno optužen za zločin . Rambo bježi u šumu, prepušten sam sebi zahvaljujući vještinama koje je naučio u ratu.

Sjajni Sylvester Stallone koji igra lik Johna Ramba, uz kolege Richarda Crennu (poručnik Sam Trautman), Briana Dennehyja  (Sheriff Will Teasle), Billa McKinneyja (Dave Kern), Jacka Starretta (Art Galt) i Michaela Talbotta (Balford) donosi nam film Rambo 1 koji se smatra kultnim filmom i nautjecajnijim filmom u svijetu akcije.

 

 

Večeras (08.09) u 20:15 gledajte drugi nastavak Rambo filmova: First Blood Part 2

 

John Rambo (Sylvester Stallone) po drugi put polazi da spasi SAD. Dok služi tešku kaznu u zatvoru, pukovnik Troutman (Richard Crenna) mu nudi posao. Dogovor je da će, ukoliko otputuje u Vijetnam i pomogne pri pronalasku američkih ratnih zarobljenika, sav njegov policijski dosje biti izbrisan. Rambo prihvata zadatak i složi se da se ne uključuje u bilo koju akciju. Međutim, kada njegova ljubav iz Vijetnama, Co Bao ( Julia Nickson) biva ubijena od strane američkih snaga, Rambo odluči da preuzme stvar u svoje ruke.

 

 

Sutra (09.09) u 20:15 gledajte treći dio kultnog filma Rambo: First Blood Part 3

 

U trećem nastavku vijetnamski veteran John Rambo otkriva da je njegov bivši zapovjednik uhvaćen kao taoc u Afganistanu, te se odluči da ide na misiju spašavanja. U trenutku snimanja, "Rambo 3" je bio najskuplji film ikada snimljen s utrošenih 63 miliona dolara. Druga zanimljiva činjenica je da se prikazivanje filma u kinima poklopilo s odlaskom sovjetskih trupa iz Afganistana. Stalloneov trademark uz Rockyja je svakako i Rambo pa se u trećem dijelu Stallone potrudio sudjelovati i u pisanju scenarija. Rezultat je vjerojatno najpoznatiji filmski nastavak "Ramba" koji pršti od eksplozivnih scena.  

 

Program CTV BIH možete pratiti na Telemachovoj digitalnoj platformi, Logosoft IPTV platformi Super TV, BH Telecomovoj platformi Moja TV te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Od svojih operatera tražite pristup programu CTV BiH.

 

Više o našem TV programu saznajte na Facebook stranici Cinema TV.

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!