PODIJELI NA:

05.09.16, 14:59h

Film dana CTV BiH : Iza rešetaka

„Iza rešetaka“ ( originalni naziv „Lock Up“)  film je iz 1989. godine,  kriminalistička triler drama, koju nam donose sjajni autori Richard Smith, i Hentry Rosenbaum u saranji sa Jeb Stuartom sada već vrlo dobro poznatom po svojim ostvarenjima poput filmova „Bjegunac“ (1993), „Umri muški“ (1988), „Pritajena vatra“ (1997) i mnoštvom drugih projekata.

 

U glavnoj ulozi pojavljuje se Sylvester Stallone koji igra Franka Leonea, sitnog kriminalca kojem se približava kraj izdržavanja zatvorske kazne za relativno manje krivično djelo. Frank je poprilično zadovoljan uvjetima u zatvoru, pogotovo radi činjenice da se vrlo brzo približava dan kada će izaći na slobodu. Međutim, on iznenada biva prebačen u drugi zatvor, u kojem pravila nisu ni približno slična onima na koje je navikao u prethodnom zatvoru. Nakon što Frank pobjegne iz zatvora i osramoti upravitelja Drumgooleja (Donald Sutherland), upravitelj dobije posao u zatvoru kojeg uspoređuju s paklom na Zemlji. Drumgoole nikako ne može da oprosti Franku te sada konačno želi da mu se osveti u „svom vlastitom“ zatvoru.

 

Film „Iza rešetaka“ pokupio je mnoge pozitivne kritike te publika jednoglasno označava ovu ulogu kao jednu od najboljih u Stalloneovoj karijeri. Stallone se u filmu pokazao kao prvoklasan glumac uz Donalda Sutherlanda koji izvanredno donosi ulogu sadističkog upravitelja. Bez pretjerane akcije i nasilja, film se prikazuje i prati kao sjajan triler sa odličnim glumcima. Pored Stallonea i Donalda u filmu imamo priliku vidjeti i Toma Sizemorea kao Stalloneovog zatvorskog kolegu, a uz njih pojavljuju se i Larry Romano, Frank McRae, Sonny Landham te Darlanne Fluegal, William Allen Young, Jordan Lund i Danny Trejo, koji zatvaraju impresivnu postavu ovog filma.

 

Večeras (05.09) na CTV BiH u 20:15 uživajte u sjajnom kriminalističkom trileru „Iza rešetaka“.

 

Program CTV BIH možete pratiti na Telemachovoj digitalnoj platformi, Logosoft IPTV platformi Super TV, BH Telecomovoj platformi Moja TV te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Od svojih operatera tražite pristup programu CTV BiH.

 

Više o našem TV programu saznajte na Facebook stranici Cinema TV.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!