PODIJELI NA:

21.08.16, 16:09h

Slobodni dani / Awaydays - Film dana

Večeras (21.08.)  u 21:55 samo na Cinema TV BiH.

 

Slobodni dani (Awaydays) je uzbudljiva drama koja romantizira nasilje ulične kulture  70-ih godina u Liverpoolu.

 

Film je adaptacija istoimene knjige, čiji je autor Kevin Sampson. Kevin je napisao scenario za ovaj film ali je tokom snimanja bio prisutan kao pomoćnik redatelja  Pat Holdena. Kao redatelj, Pat Holden iza sebe ima tri filma: “The Long Weekend”(2006),  “Awaydays” (2009),  i  “When the Lights Went Out”(2012). Za film “When the Lights Went Out” iz 2012 napisao je scenarij, kao i za svoj posljednji fim iz 2015 pod imenom “Dangerous Arrangement”

 

Radnja drame “Awaydays” smještena je u sjevernoj Engleskoj, 1979. godine. 19-godišnji mladić Carty (Nicky Bell) upoznaje nove, ali i opasne prijatelje. Živi u kući sa svojim ocem (Ged McKenna) i mlađom sestrom Molly (Holliay Grainger) i radi kod svoga tetka Boba ( Ian Puleston – Davies). Uprkos svoj ljubavi i perspektivnoj budućnosti, Carty biva fasciniran bandom nogometnih navijača pod vodstvom Johna (Stephen Graham), grupom koja je poznata u susjedrstvu po opijanju i nasilju.

 

Program CTV BIH možete pratiti na Telemachovoj digitalnoj platformi, Logosoft IPTV platformi Super TV, BH Telecomovoj platformi Moja TV te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!