PODIJELI NA:

20.08.16, 12:02h

Film dana - Priča iz L.A.

Sjajni Steve Martin  glavni je glumac a ujedno i autor izvrsne komedije „Priča iz L.A.“.

Martin se proslavio mnogobrojnim uspješnim komedijama ali i autorskim djelima. Prvi njegov kratki film kojeg je napisao 1977. godine pod nazivom „The Absent-Minded Waiter“ nominovan je za Oskara. Uskoro nakon toga, piše svoj prvi dugometražni film „The Jerk“, jedan od mnogih projekata koje je ostvario sa redateljem Carlom Reinerom.

 

Film L.A. Story (Priča iz L.A.) Steve Martin napisao je 1991. godine u kojem je također imao glavnu ulogu, ali je radio i u koprodukciji ovoga djela. Film je pokupio brojne pozitivne kritike. U ulogama se pojavljuju  Steve Martin kao Harris K. Telemacher, Victoria Tennant kao Sara McDowel,  Richard E. Grant kao Roland Mackey,  Marilu Henner kaoTrudi, Sarah Jessica Parker kao SanDeE,  Susan Forristal kao Ariel,  Kevin Pollak kao Frank Swan i Sam McMurray kao Morris Frost.

 

Martin (Harris K. Telemacher) glumi srdačnog voditelja vremenske prognoze na televiziji, koji stvara otkačenu komediju umjesto izvještaja prognoze jer je u L.A.-u vrijeme, u večini slučajeva, nepromjenjivo. Vrijeme provodi na rošulama po muzejima i u društvu lijepih ljudi iz Kalifornije. Telemacher uskoro biva otpušten sa posla i otkriva da njegova dugogodišnja djevojka ima ljubavnika. Voditelj izlazi iz veze, pokušava da sredi svoj život prateći magični znak kraj puta koji mu inicira da donosi trenutne odluke u životu. Znak sugeriše da pozove SanDeE (u ulozi Sarah Jessica Parker), veselu i atraktivnu djevojku koju je upoznao u prodavnici odjeće.

 

Ovu izvanrednu komediju, sa primjesama drame i fantazije gledajte večeras (20. augusta) u 20:15 sati na prvom filmskom kanalu u BIH Cinema TV


Program CTV BIH možete pratiti na Telemachovoj digitalnoj platformi, Logosoft IPTV platformi Super TV, BH Telecomovoj platformi Moja TV te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!