PODIJELI NA:

09.05.16, 13:59h

"Velo misto" na CTV BIH

Na prvom bh. filmsko-zabavnom kanalu Cinema TV, večeras, 09.maja, gledajte četvrtu epizodu kultne hrvatske TV serije „Velo misto“, koja je snimljenoj prema čuvenoj knjizi Miljenka Smoja.


"Velo misto" je živopisna hronika grada Splita i govori o životu ribara, radnika, studenata, vojnika, bludnica, ali i uglednih građana, a radnja se odvija u prvoj polovini prošlog vijeka. Glavni likovi i njihovi životi zasnovani su na stvarnim ljudima i događajima. Serija prati historijska zbivanja, razvoj i život u Splitu kroz prizmu stvaranja, ​​uspone i padove jednog od simbola ovog grada - nogometnog kluba Hajduk.



U večerašnjoj, četvrtoj epizodi "Morija mori" radnja se događa od 1917. do 1920. godine. Rat je ispraznio grad. Glad, bolest, kiša, igralište Hajduka pretvoreno je u regrutacijski logor. Picaferaj (Ljubo Kapor) i Jozo (Špiro Guberina) potucaju se pustim ulicama. Meštar (Boris Dvornik), Duje (Mustafa Nadarević) i Vice (Boris Buzančić) su u zatvoru. Marijeta (Vlasta Knezović) je rodila sina, a njezin otac, kum Tomo (Fabijan Šovagović), odveden je u Bosnu. Tonči (Milan Štrljić) je pobjegao na srpsku stranu. Pegula (Mladen Barbarić) je odlikovan austrijskim odlikovanjem, a o Ferati (Aljoša Vučković) se ništa ne zna. Glad i epidemija odnose živote. Umire apotekarica, a onda i omiljena baba Marta (Etta Bortolazzi). Rat je završio i Austrija je propala. U Split stižu okupacijske vojske, a s fronte se vraćaju Pegula, Tonči i Ferata. Svaki sa svojim novim idejama s kojima će se bučno suprotstaviti u staroj Meštrovoj brijačnici. Nad stara prijateljstva navukle su se sjene i netrpeljivost.


Ne propustite večeras u 20:10 sati samo na Cinema TV BIH!

(DEPO PORTAL/mm)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!