PODIJELI NA:

20.02.16, 20:35h

Smrt u Sarajevu TRAILER

Film 'Smrt u Sarajevu' bh. režisera Danisa Tanovića večeras je u Berlinu osvojio Srebrnog medvjeda i specijalnu nagradu žirija. Nakon što je na 66. izdanju festivala Berlinale dobio nagradu FIPRESCI koju dodjeljuju filmski kritičari, film je dobio još jedno vrijedno priznanje. 

Film Danisa Tanovića SMRT U SARAJEVU doživio je svjetsku premijeru u ponedjeljak u okviru Takmičarskog programa Berlinalea.
 
Cjelokupna radnja filma "Smrt u Sarajevu" se dešava u jednom sarajevskom hotelu. Radnici hotela u kojem se održava ceremonija obilježavanja 100. godišnjice atentata u Sarajevu za vrijeme najposjećenije noći odlučuju stupiti u štrajk zbog neispaćenih plata. 
 
"Smrt u Sarajevu" bavi se problemom današnje Bosne i Hercegovine u kojoj su zastupljeni različiti pogledi na historijska dešavanja poput atentata na austrougarskog prestolonasljednika 1914. godine.
 
 Film su producirale sarajevska produkcijska kuća SCCA/pro.ba i Margo Cinema iz Pariza.
Uloge u filmu su ostvarili: Snežana Vidović, Izudin Bajrović, Vedrana Seksan, Muhamed Hadžović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Edin Avdagić i legenda francuskog glumišta Jacques Weber.
 
 
(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!