PODIJELI NA:

16.02.16, 16:14h

Počelo snimanje osme epizode "Ratova zvijezda"

U povodu službenog početka snimanja osme epizode "Ratova zvijezda", Disney je objavio poluminutni video, no još uvijek nije otkriven naslov nove epizode.

 


 

Za one koji nisu pogledati sedmu epizodu, kratki video otkriva posljednje sekunde filma, te najavljuje novi. Insert prikazuje Lukea Skywalkera i heroinu Rey na otoku koji se povukao, a potom ide nekoliko inserata sa snimanja na irskom otoku Skelligu.

 

 

Novu epizodu napisao je i režira Ryan Johnson. Glumačku postavu činit će Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Ocar Isaac, Lupita Nyong´o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, a u ovoj će im se epizodi pridružiti Bencio del Toro, Laura Dern i Kelly Marie Tran.

 

 

Ono što je zanimljivu za novu epizodu je podatak da će se snimati i u nama susjednoj državi. Naime, produkcijska kuća Space Bear Industries je objavila datume i lokacije snimanja osmog nastavka ovog visokobudžetnog sci-fi spektakla, a među njima se našao i grad Dubrovnik. Snimanje u historijskoj gradskoj jezgri trebalo bi početi 9. i trajati do 16. marta. Planirano je snimanje na gradskim zidinama, Stradunu, plaži Banj, staroj gradskoj luci, Kneževoj palači i na Trgu oružja. 

 

 

Premijera filma je zakazana za 15. decembar 2017. godine. 

 

 

(DEPO PORTAL/mm)

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!