PODIJELI NA:

26.01.16, 15:05h

Izvan četiri zida: Anđela

Vice, najbrža rastuća globalna platforma za produkciju i distribuciju sadržaja, odnedavno djeluje i u Srbiji. Dokumentarni Vice serijal "Izvan četiri zida" bavi se životom i pravima LGBT osoba u Srbiji. U pet dokumentarnih filmova, pet gej i trans ljudi iz Beograda govoriće o tome koliko je teško i opasno biti drugačijeg seksualnog opredjeljenja u Srbiji i Balkanu. 

 

 

U drugom filmu serijala "Izvan četiri zida" upoznaćete Anđelu Čeh. Ona ima 23 godine, iz Beograda je. Živi sa majkom koja zna za njenu seksualnu orijentaciju, ali nikada ne govore o tome. Anđela radi u Vladi Srbije, u Kancelariji za ljudska prava i manjine. Kao pr. tvorac je i čuvenog "Mesta za ljubljenje" u Beogradu i aktivna je u borbi za pripadnike LGBT zajednice. Mlada i komunikativna, bila je savršena sagovornica na temu problema i prepreka sa kojima se suočava LGBT zajednica, ali i na vječite teme nasilja i ljubavi. 

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!