PODIJELI NA:

04.01.16, 11:05h

BIH na prvom balu Hora bečkih dječaka

Jedan od najpoznatijih horova na svijetu, Hor bečkih dječaka, službeno osnovan 1924.godine, organizuje svoj prvi bal, koji će se održati u europskoj prijestolnici kulture 16.januara 2016.godine
 

Pod motom "Muzika ne poznaje granice", Bosna i Hercegovina dobila je priliku da učestvuje na ovom kulturnom spektaklu. Čast da nastupi na prvom balu čuvenog hora dobio je Berin Buturović.

Njega je umjetnički direktor Hora bečkih dječaka Gerald Wirth lično pozvao da na ovom svečanom događaju predstavi našu državu. Poziv je uslijedio kada je gospodin Wirth boravio u Bosni i Hercegovini zbog saradnje se Superar muzičkom organizacijom u Srebrenici, koja se bavi obrazovanjem najmlađih. 


Pored stranih evergreena, koje posebno za ovu priliku sprema sa svojim bendom, Berin će izvesti i neke tradicionalne kompozicije, kojima će predstaviti i našu kulturu. U Beču će ga pratiti bend s kojim inače nastupa: Anes Beglerbegović (bubanj), Sanin Lutvić (bas gitara), Arben Isufi (gitara), Enes Mujić (klavir) i Ismar Porić (saksofon). 


"Ekipa i ja se spremamo već duže vrijeme. Ovo je veliki izazov za nas, a ujedno i kruna našeg dosadašnjeg rada, truda i zalaganja." - izjavio je Buturović.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!