PODIJELI NA:

28.12.15, 16:15h

Premijera spota za pjesmu "Na rubu plača"

Damir Nikšić, bosanskohercegovački konceptualni umjetnik, objavio je oficijelni video za pjesmu "Na rubu plača". Promocija ovog muzičkog spota upriličena je danas u sarajevskom klubu "Mala pivnica"

 

Riječ je o pjesmi koja je nastala u Štokholmu 2009. godine i koja je napisana u, kako navodi autor, ozračju ksenofobije i otuđenosti. Snimljena je u novembru ove godine u studiju "Antika".

 

Nikšić, koji je autor i muzike i teksta, pjesmu je otpjevao i za nju odsvirao gitaru i usnu harmoniku. Aranžmane su napravili i ostale instrumente odsvirali Hamo Salihbegović i Nedžad Nećko Merdžanović, dvojac iz grupe "Konvoj". Spot je osmislio i snimio sam Nikšić, a producent projekta je Vladimir Vlado Cabrera

 

"Namjera ovog spota jeste da ponuka građane da počnu razmišljati o gradu kao životnom prostoru i prirodnom okruženju, da pogledaju izbliza svoj grad, te da ga zavole konačno ili ponovo, jer teško je živjeti tamo gdje se plašimo i ne volimo živjeti", kaže Nikšić.

 

Ističe i da je poruka pjesme i spota da se ljudi oslobode straha jedni od drugih, te da se prestanu plašiti da vole i budu voljeni. 

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!