PODIJELI NA:

23.12.15, 16:32h

Katarza snimila akustičnu verziju pjesme "Grad"

Grupa Katarza snimila je akustičnu verziju pjesme "Grad", te objavila spot za istoimenu pjesmu. 

 

Tekst, muziku i aranžman radio je Ernest Bučinski Erni, koji je pjevač i gitarista benda, a na koprodukciji, masteringu i završnom miksu bio je Dragan Maksimović Maksa, bass gitarista ovoga benda. 

 

Video je sniman u centru grada Banja Luke i tvrđavi Kastel, u ruiniranoj prastaroj puškarnici. Zanimljivo je da je cjelokupan materijal snimljen na smart telefonu u visokoj rezoluciji. 

 

Tekst pjesme "Grad" govori o postojećem stanju u našoj državi i društvu, a melodija pjesme daje osjećaj nostalgičnosti i žudnje za starim i nikad prežaljenim vremenima kada se živjelo mnogo bolje. 

 

Grupa Katarza je osnovana 2008. godine i do sada je imala brojne nastupe, uglavnom po klubovima u Banja Luci. Budući plan sastava je što više živih svirki, zbog kojih članovi benda redovno i vrijedno vježbaju, a trenutno se radi i na snimanju maxi-singla, čiji će "download" biti besplatan za simpatizere benda.

 

Članovi benda su: Marko Lakić LAKA- bubnjevi, Dragan Maksimović MAKSA- bass i Ernest Bučinski ERNI- glas i gitare. 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!