PODIJELI NA:

23.12.15, 14:35h

Futavci promovisali novi video spot za pjesmu "Irska ( cugerska )"

Članovi sarajevskog punk-rock benda Futavci, vrijedno su svirali i radili cijelu godinu, koju završavaju promocijom novog video spota za pjesmu "Irska (cugerska)". Riječ je o drugom spotu sa njihovog prvog albuma "Socijalni rock".

 

Video spotom za "Irsku (cugersku)", Futavci zaokružuju cjelokupnu priču kada je u pitanju prvi album. Međutim, za njih nema odmora, već vrijedno rade na pjesmama za novi album, jer im je cilj napraviti veliku karijeru i vratiti Sarajevo, kao i BIH, na rock´n´roll mapu regije. 

 

"Htjeli smo napraviti dobar dernek i to sve zabilježiti kamerama. Bez neke filozofije i pretjerano dubokih umjetničkih izražaja. Pjesma "Irska (cugerska)" govori o optimizmu i o momentu kada izranjamo iz svakodnevnih problema uz ugodno društvo i dobar dernek, inspirisan irskim motivima. MIslim da smo to i uspjeli. Spot pršti energijom, a za to su zaslužni prije svega, naši fanovi koji su došli na snimanje i koji nas prate na svirkama, prijatelj benda i režiser spota Adnan Goro, direktori fotografije i snimatelji Admir Švrakić i Faris Dobrača, produkcijski tim Studio Scena, Celtic Pub i svakako naš prijatelj i partner irski viski Jameson. Nadamo se da će video spot, kao i pjesma, djelovati kao antidepresiv u ovom stresnom kapitalističkom režimu", izjavili su Futavci
 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!