PODIJELI NA:

04.04.15, 11:20h

"La Paloma" Mirze Idrizovića

Depo Zona vam predstavlja ostvarenje jednog od najznačajnijih bh. filmskih autora Mirze Idrizovića "La Paloma". Film svjedoči o Idrizovićevom u to doba nekonvencionalnom razmišljanju i shvatanju važnosti "vlastite sobe" za ženu. U slučaju "La Palome" važnosti improvizovanog plesnog podijuma.

Mirza Idrizović u ovom ostvarenju prikazuje dualnosti života na selu kroz težnju žene da se izrazi i u drugim formama van onih očekivanih kakve su briga o domaćinstvu, domaćim životinjama i radu u polju.
 
Film prikazujemo u okviru ciklusa "Historija bh. kinematografije" koji realizujemo u saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo. 

---


DEPOZONAPREMIUM je jedina premium You Tube platforma na Balkanu na kojoj možete gledati brojne tv serije i filmove iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije za samo 1.99 $ mjesečno. 
Gledaj i prati u pokretu - DEPO ZONA!

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!