PODIJELI NA:

09.03.15, 14:59h

Pogledajte dokumentarac "Smjena" Vefika Hadžismajlovića

DEPO ZONA u saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo, donosi najbolje dokumentarne fimove čuvene sarajevske škole dokumentarnog filma u okviru ciklusa “Historija bh. filma”.
Korisnici digitalne platform DEPO ZONA imaće priliku da vide 20-tak filmova iz bogate arhive Filmskog centra Sarajevo Centra, koji se danas brine o očuvanju filmske građe i djela nastalih posljednjih 70 godina u BiH.
Ciklus “Historija bh. filma” će obuhvatiti ostvarenja: Vefika Hadžismajlovića, Suada Mrkonjića, Žike Ristića, Mehmeda Fehimovića, Bakira Tanovića, Sadudina Musabegovića, Bate Čengića, Nikole Đurđevića, Mirze Idrizovića, Zlatka Lavanića, Azre Livac, Petra Ljubojeva, Mirjane Zoranović.
Prvi u nizu koji predstavljamo je film “Smjena”, nedavno preminulog majstora dokumentarnog filma i istoričara umjetnosti Vefika Hadžismajlovića. Riječ je o ostvarenju iz 1966. godine koje govori o otvaranju nove pruge koja donosi radost putnicima ali ne i onima koji su za život zarađivali radeći na staroj. Kratki dokumentarni film govori o radničkim patnjama, brigama i neizvjesnoj budućnosti.

---
DEPOZONAPREMIUM je jedina premium You Tube platforma na Balkanu na kojoj možete gledati brojne tv serije i filmove iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije za samo 1.99 $ mjesečno. 

Gledaj i prati u pokretu - DEPO ZONA!



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!