Da bude lakše i jednostavnije

Profesionalna čistačica otkrila koje stvari su prekomplicirane za čišćenje: 'Nikada ih ne bih imala u kući!'

Auto & Dom19.10.24, 19:40h

Profesionalna čistačica otkrila koje stvari su prekomplicirane za čišćenje: 'Nikada ih ne bih imala u kući!'
Jedna stručnjakinja za čišćenje podijelila je popis stvari koje nikada ne bi imala u svome domu jer ih je preteško čistiti

 

 

Ovime je htjela savjetovati druge koji žele jednostavnije čišćenje svojih domova.


Jedna stručnjakinja za čišćenje podijelila je popis stvari koje nikada ne bi imala u svome domu jer ih je preteško čistiti. Victoria Kitson na Tik Toku je otkrila je predmete koje izbjegava, a neki od njih su iznenađujući, piše Mirror.
 

U svom videu ona tvrdi da ljudi, kada kupuju, ne uzimaju u obzir koliko neki kućanski predmeti zahtijevaju puno održavanja, i na kraju ozbiljno požale što su si zadali dodatan posao tijekom čišćenja. Ovime je htjela savjetovati druge koji žele jednostavnije čišćenje svojih domova.

 

"Venecijanske rolete su klimave i teško ih je čistiti, pa ih izbjegavam, a primjerice žaluzine izgledaju vrlo slično i puno su čvršće", rekla je Victoria. Prelazeći na kuhinju, objasnila je da da bi oblik vašeg sudopera mogao pridonijeti skupljanju prljavštine. Naime, ona tvrdi da četvrtasti sudoperi olakšavaju nakupljanje prljavštine u kutovima ili nakupljanje kamenca. Okrugli sudoperi nemaju taj problem.


Što se tiče kupaonica, Victoria je rekla da je samostojeća kada dobra samo ako imate veliku kupaonicu. Ako kupaonica baš i nije velika, onda morate ući u kadu s usisavačem da očistite iza nje, što je kompliciranije. No, to nije bilo sve oko čega treba paziti u kupaonici. Objasnila je i da izbjegava klizna vrata na tuš kabini  jer je čišćenje kompliciranije i traje dulje.

 

"Izbjegavam i slavine od nehrđajućeg čelika jer čim na njih dospije voda, ostavlja tragove kapljica. Može im trebati vječnost da se očiste jer ih morate čistiti i zatim polirati", kaže Victoria. 
 

Osim toga, rekla je i kako ne bi uzimala metalne prekidače za svjetlo jer su otisci prstiju posvuda čim ih dotaknete, te da su mat prekidači odlična alternativa. Također izbjegava podove visokog sjaja jer su mrlje lako vidljive. 

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook