video/ aferim, populisti i novohistoričari

Hadžikadić iz Banjaluke: Tvrtko! Odjednom ga se svi sjetili... Stanivuković i učitelja Dodika ostavlja u pelenama!

Front29.09.24, 16:31h

Hadžikadić iz Banjaluke: Tvrtko! Odjednom ga se svi sjetili... Stanivuković i učitelja Dodika ostavlja u pelenama!
Čak je Draško došao i do novih spoznaja o Kulinu banu do kojih čak ni najsrpskiji historičari nisu uspjeli da dobace - poručuje Hadžikadić

 

 


Obraćanje Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres, iz Banjaluke, u kome se dotakao ponovo vrućeg (političkog) pitanja - čiji je Tvrtko I Kotromanić?


- Tvrtko. Odjednom ga se svi sjetili. I u Sarajevu i u Banjaluci. Neka ga ima u obliku spomenika kad ga nema u srcu i u glavi, posebno u vrijeme izbora. A kampanja nikad ne prestaje. 


Populizam i umjetnički kič najgore vrste, a da ne govorimo o historijskim vratolomijama u Banjaluci gdje nacionalistička pomama Stanivukovića ostavlja i njegovog učitelja Dodika u pelenama. Čak je Draško došao i do novih spoznaja o Kulinu banu do kojih čak ni najsrpskiji historičari nisu uspjeli da dobace. 

 
Aferim, populisti, nacionalisti i novohistoričari. Rekao bih, sram vas bilo, ali znam da to ne biste razumjeli jer stida nemate. Ali to vam je sudbina, jer to vas čeka. Sram - poručio je Hadžikadić iz Banjaluke.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook