Draško, ipak, hvala ti

Karić žestoko odbrusila Stanivukoviću: 'Zna srednjoškolac da su i Kulin i Tvrtko bosanski vladari!'

Front26.09.24, 17:04h

Karić žestoko odbrusila Stanivukoviću: 'Zna srednjoškolac da su i Kulin i Tvrtko bosanski vladari!'
"Znaju to svi. Zna i srednjoškolac, zna i šef mu Mile. Znaju i mentori u SANU koji Dobricinom strategijom laži i mijenjanjem nepobitnih historijskih činjenica žele pripremiti teren da bi prisvojili ono što im nikada pripadalo nije"

 

 


 


Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, reagovala je na postavljanje spomenika bosanskom vladaru Tvrtku I Kotromaniću u Banjaluci.


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković Tvrtka I Kotromanića nazvao je "srpskim vladarom", na što je Benjamina Karić žestoko odgovorila nazvavši ga srednjoškolcem, aludirajući na to da nikada zvanično nije stekao fakultetsku diplomu.


Tim povodom u današnjij objavi Karić navodi:

 
- Pokušaj prekrajanja historije od strane banjalučkog srednjoškolca poništit će historijski arhivi, dokumenti i naučne studije meritornih historičara.


I Kulin i Tvrtko su bosanski vladari, banovi i kraljevi. Milenij cijeli zemljice, zemlje, banovine, kraljevine, vilajeta, republike, države Bosne i Hercegovine.


Znaju to svi. Zna i srednjoškolac, zna i šef mu Mile. Znaju i mentori u SANU koji Dobricinom strategijom laži i mijenjanjem nepobitnih historijskih činjenica žele pripremiti teren da bi prisvojili ono što im nikada pripadalo nije.


Kad se magla politikantskih spinova i laži raziđe, ostat će samo spomenici velikim bosanskim vladarima u našoj šeher Banjaluci.


Hvala svakom ko svojim djelima baštini hiljadugodišnju bosansku državnost. Draško, ipak, hvala ti! - poručila je Karić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook