DEPO PULS/ Šta vi mislite?

Ko će osvojiti Novo Sarajevo – Benjamina Karić, Muamer Bandić ili Nedžad Koldžo?

Front14.09.24, 17:14h

Ko će osvojiti Novo Sarajevo – Benjamina Karić, Muamer Bandić ili Nedžad Koldžo?
Pred nama je ključna politička bitka za Novo Sarajevo! U ovoj izbornoj utrci izdvaja se troje snažnih kandidata, ali samo jedan može odnijeti pobjedu. DEPO Puls predizborna anketa otkrit će ko je trenutno favorit birača i kako se njihovo raspoloženje mijenja na početku kampanje.

 

Ko će biti pobjednik/ica izbora za Novom Sarajevu?

 

Hoće li to biti Benjamina Karić, aktualna gradonačelnica Sarajeva i kandidatkinja Trojke (SDP, Naša stranka, NiP), koja nudi svoju viziju modernog Novog Sarajeva? Karić je kao gradonačelnica Sarajeva prepoznatljivo lice -hoće li to biti dovoljno da osvojiti srca građana Novog Sarajeva?


Sa druge strane, Muamer Bandić, kandidat kojeg podržavaju Stranka za BiH, DF i SDA, također ima velike ambicije. Njegova kampanja obećava promjene i novo poglavlje za Novo Sarajevo. Pitanje je: može li iznenaditi i preuzeti vodstvo u ovoj utrci?


Tu je i bivši dugogodišnji načelnik Nedžad Koldžo, koji se vraća na političku scenu pod zastavom nove stranke Naprijed. Koldžu ne treba potcijeniti – s iskustvom koje nosi iz svojih prethodnih mandata, on zna kako pridobiti povjerenje birača i mogao bi biti ključan igrač u ovoj izbornoj borbi.

 


Jasno je – svaki glas će biti presudan. Novo Sarajevo očekuje napetu političku bitku, a sudbina ove općine je u rukama njenih građana.


Sudjelujte u našoj anketi i pratite najnovije rezultate na DEPO Portalu. Borba za Novo Sarajevo počinje sada – budite dio nje i glasajte za svoju budućnost!

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook