ČITAOCI DEPO PORTALA GLASALI

Politička bitka za Centar: Srđan Mandić dominira, ali Dennis Gratz se neće predati!

Front14.09.24, 15:39h

Politička bitka za Centar: Srđan Mandić dominira, ali Dennis Gratz se neće predati!
Ovo je daleko više od obične političke utrke – ovo je borba za srce Sarajeva! Bitka dviju moćnih koalicija je počela, a ishod bi mogao preoblikovati političku scenu glavnog grada. Trenutno vodi Mandić, ali ni Gratz nije bez svojih šansi

 

Kako predizborna groznica zahvata Sarajevo, sve oči uprte su u ključnu borbu za općinu Centar, koja je postala pravo političko bojište. Anketa DEPO Portala pokazuje dramatičnu prednost trenutnog načelnika Srđana Mandića, kojeg podržava impresivnih 65,3% birača!

 

No, utrka je daleko od završene – njegov najveći izazivač, Dennis Gratz, s podrškom od 37,7%, ne planira popustiti bez borbe. U anketi je sudjelovalo 2.236 čitatelja i pratitelja DEPO Portala.

 

p-glasat-cu-za-p

 

Mandić, iza kojeg stoji moćna koalicija „Trojke” (Naša stranka, SDP i NiP), suvereno kroči prema drugom mandatu, vođen povjerenjem svojih birača i uspjesima koje je postigao tokom dosadašnjeg mandata. Ali dok ankete pokazuju jasnu prednost, borba na terenu tek se zahuktava. Svaki potez sada postaje ključan, jer utrka u Centru – općini koja se smatra "važnijom od deset drugih" – neće biti samo lokalna priča, već će imati utjecaj na čitav Kanton Sarajevo.

 

Sa druge strane političke arene, Dennis Gratz, nekadašnji predsjednik Naše stranke, sada predvodi savez DF-a, SDA-e, SBiH-a i dijela NiP-a. Njegov način vođenja kampanje jasno pokazuje da neće odustati. Njegovih 37,7% nije mala brojka, a svaka nova poruka upućena biračima nosi potencijal da promijeni njihove preferencije. Iako Mandić trenutno vodi, Gratz ima iskustvo, snažnu mrežu promotivne podrške i želju da se bori do posljednjeg trenutka.

 

Ovo je daleko više od obične političke utrke – ovo je borba za srce Sarajeva! Bitka dviju moćnih koalicija započela je, a ishod bi mogao preoblikovati političku scenu glavnog grada. Sa svakim novim danom predizborne kampanje, intenzitet raste, a ono što slijedi moglo bi biti dramatično i nepredvidivo.

 

Hoće li Mandić uspjeti zadržati impresivnu prednost i ponovno zavladati Centrom ili će Gratz doći do preokreta? Jedno je sigurno – građani Centra neće biti ravnodušni, a svaki glas mogao bi odlučiti ovu važnu izbornu utrku!

 

(DEPO PORTAL/ak)

 

DEPO PLUS/ Učestvujte u novoj anketi DEPO Pulsa!

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook