VIDEO/ KAO IZ BAJKE

Ova kamena kuća u BiH stara je 400 godina: Spolja je ne biste ni primijetili... Ali kada uđete unutra, skamenite se

Auto & Dom19.07.24, 11:12h

Ova kamena kuća u BiH stara je 400 godina: Spolja je ne biste ni primijetili... Ali kada uđete unutra, skamenite se
Rustični kameni zidovi, drvene grede i tradicionalna arhitektura prenose vas u prošlo doba, dok pažljivo odabrani savremeni detalji obezbjeđuju besprijekornu mješavinu šarma starog svijeta i moderne pogodnosti

 

 

 

Kuća u srcu Hercegovine, u čarobnom gradiću Počitelju, izgleda kao da je ispala iz neke bajke.


Ovdje, na jednoj od najfotogeničnijih destinacija u Bosni i Hercegovini, nalazi se prelijepa vila stara čak 400 godina. Nekadašnji dom koji odiše istorijom, sada je obnovljen s modernim udobnostima, čineći ga savršenim mjestom za bijeg od svakodnevice.


Riječ je o kamenoj kući gdje se tradicionalni šarm sreće s modernim stilom. Spolja odiše karakterističnim kamenim fasadama, dok je unutrašnjost osmišljena kao prostran i prozračan prostor, idealan za opuštanje i uživanje.

 


Kad uđete, bićete očarani autentičnim šarmom i karakterom koji odjekuje u svakom uglu. Rustični kameni zidovi, drvene grede i tradicionalna arhitektura prenose vas u prošlo doba, dok pažljivo odabrani savremeni detalji obezbjeđuju besprijekornu mješavinu šarma starog svijeta i moderne pogodnosti.

 

kamena-kuca-pocitelj-1

Foto: Instagram


Kada izađete iz ove kamene oaze, dočekaće vas pogled na veličanstvenu tvrđavu Počitelj.


U enterijeru preovladađuju jednostavne linije i prozračan prostor s detaljima upečatljivim za tradiciju Bosne i Hercegovine.


Osim enterijera, bašta s bazenom neodoljivo podsjeća na Toskanu, a uživanje u zalasku sunca na ovom mjestu je nezaboravno iskustvo.

 

kamena-kuca-pocitelj-3

 

(Zadovoljna.rs/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook