dosadne male krvopije

Izluđuju vas komarci? Razrežite ovo voće na pola i stavite u ćošak, više ih nikada nećete vidjeti!

Auto & Dom17.07.23, 19:41h

Izluđuju vas komarci? Razrežite ovo voće na pola i stavite u ćošak, više ih nikada nećete vidjeti!
Tople ljetne večeri idealne su za boravak na otvorenom, sve dok ne nastupe dosadne male krvopije

 


Kad se živa na termometru penje i do 40 °C, ne preostaje nam ništa drugo nego sakriti se u klimatiziranu prostoriju i čekati večernje sate u nadi za malo povjetraca. A onda se možemo opustiti, pozvati prijatelje na druženje, roštilj, kolač, čašu osvježavajućeg napitka, gledanje zvijezda...


Tople ljetne večeri idealne su za boravak na otvorenom, sve dok ne nastupe dosadni komarci. Ove male krvopije mogu uništiti baš svaku ljetnu večer, u to smo se i sami uvjerili bezbroj puta. No, i tome je moguće stati na kraj, i to vrlo jednostavnim rješenjima iz prirode.


Primjerice, dok roštiljate, u jedan kut na žar ubacite grančicu ružmarina, a na stol stavite prerezane polovice limuna, pa u njih ubodite klinčiće. Vašim dvorištem će se širiti ugodni mirisi koji se insektima neće svidjeti.

 

limun-i-klincici


Također, u neposrednoj blizini vanjskog stola ili sjedeće garniture postavite tegle i žardinjere s biljkama koji će postati vaši učinkoviti saveznici u borbi protiv insekata. Matičnjak je odlična biljka za tjeranje muha, a svježi listići ove biljke mogu vam pomoći kod uboda komarca. Prstima protrljajte listiće kako biste ocijedili sok te namažite mjesto uboda. Lavanada je biljka od koje bježe i komarci i mušice, baš kao i viseći tamjan, prenosi Jutarnji.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!