jednostavan trik

Da bi vam račun za struju bio duplo niži, a hladilo isto, evo šta trebate napraviti s klimom

Auto & Dom23.06.23, 08:56h

Da bi vam račun za struju bio duplo niži, a hladilo isto, evo šta trebate napraviti s klimom
Kada temperature pređu 35 stepeni celizijevih, pale se klima uređaji

 

Klima uređaji postali su neozaobilazni u domovima širom svijeta. Donosimo vam savjete kako uz par trikova možete uštedjeti duplo više na računu za struju jer klima, naravno, troši jako puno, prenosi Jutarnji.hr.

 

Kada temperature pređu 35 stepeni celizijevih, pale se klima uređaji. Bilo da smo doma, na poslu, u autu…Jednostavno, to je efikasan način kako se rashladiti. No, kako rashladiti prostor u kojem boravite i smanjiti troškove? Može se.

 

Trik je u tome da povećate temperaturu iako je poznato da je optimalna temperatura u klimatiziranoj prostoriji šest do sedam stupnjeva niža nego na otvorenom, mnogi vole da postave klimu na 18 ili 19 stepeni.

 

E tu je pogreška. Ako klimu stavite na 23 stepena, potrošit ćete značajno manje struje u istom periodu! Dakle, osim što boravak u pretjerano rashlađenoj prostoriji nije zdrav jer je temperaturna razlika prevelika, hlađenje na 18 stepeni nije dobro ni za vaš novčanik. Probajte

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još