Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, osobito kada se radi o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u frižideru i zamrzivaču, evo koja...
Sirova perad
Sirova perad u hladnjaku traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 stepeni ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 Celzijevih stepeni ili hladnije). Kuhana perad može stajati u frižideru nekoliko dana, a može se i smrznuti te pojesti za dva do šest mjeseci.
Crveno meso
Crveno meso mogu stajati u frižideru do pet dana, a mogu se smrznuti na period od četiri do 12 mjeseci. Preostalo kuhano meso će trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest mjeseci ako se zamrzne.
Mljeveno meso
Mljeveno meso, može stajati u frižideru jedan do dva dana, a mogu se zamrznuti na period od tri do četiri mjeseca.
Hrenovke i salame
Hrenovke i salame mogu stajati dvije sedmice u frižideru neotvorene i trebale bi se pojesti u roku od tri do pet dana nakon otvaranja (hrenovke mogu stajati par dana duže) U zamrzivaču će trajati jedan do dva mjeseca.
Jaja
Sirova jaja mogu biti u frižideru do mjesec dana, ali ne više od sedam dana ako su tvrdo kuhana.
(24sata.hr/DEPO PORTAL/af)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!