Damir Mašić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH

'Bruka i sramota! Šteti se broje dani, a za osam godina ove vlade pušteno je u promet samo 10 km autoputa'

Front21.08.22, 19:50h

'Bruka i sramota! Šteti se broje dani, a za osam godina ove vlade pušteno je u promet samo 10 km autoputa'
"Za gotovo osam godina ove vlade izgrađeno je i pušteno u promet samo 10 km autoceste (dionica zeničke zaobilaznice). I tih 10 kilometara je pušteno uz neviđeni skandal jer nisu bile pribavljene sve potrebne dozvole zbog čega je tek otvorena dionica bila već sutradan zatvorena od nadležnih inspekcija", napisao je Mašić

 

 

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić, oglasio se putem Facebooku o "odbrojavanju dana" ministru saobraćaja KS Adnanu Šteti. Uputio je oštre kritike vladajućim strankama kazavši kako je dolaskom premijera Fadila Novalića i vlade SDA- HDZ gradnja autocesta doživjela potpuni zastoj. "Bruka i sramota!", poručio je.

 

“Tome u prilog govori činjenica da je za gotovo osam godina ove vlade izgrađeno i pušteno u promet samo 10 km autoceste (dionica zeničke zaobilaznice). I tih 10 kilometara je pušteno uz neviđeni skandal jer nisu bile pribavljene sve potrebne dozvole zbog čega je tek otvorena dionica bila već sutradan zatvorena od nadležnih inspekcija. Dionica Zvirovići – Počitelj je samo još jedan u nizu dokaza nesposobnosti i neodgovornosti premijera Fadila Novalića, resornog ministra Denisa Lasića i prethodnog menadžmenta Autocesta FBiH. Ova dionica spaja regionalnu cestu M-17 sa već, prije gotovo 10 godina od strane prethodne vlade, izgrađenom dionicom Zvirovići (Međugorje) – Bijača (granični prelaz sa Hrvatskom). Nakon završenog tendera 2014. godine na kojem su dvije domaće kompanije bile prvoplasirane, ova dionica je trebala da počne da se gradi 2015. i da bude završena 2018. godine. Vlast u FBiH zajedno sa prethodnom upravom Autocesta je tada nekoliko puta obarala tender zbog čega smo došli u situaciju da u 2022. godini mi još uvijek nemamo izgrađenu ovu dionicu i ne znamo ni kada će u konačnici biti i završena. Da smo uređena zemlja danas bi neko morao odgovarati zbog toga što građani četiri godine nisu u prilici da koriste tu dionicu autoceste zbog nečije neodgovornosti, nesposobnosti ili možda čak i potencijalnog kriminala”, naveo je Mašić.

 

Dodaje da “oni koji bi trebali odgovarati ljudima za svoj javašluk i nesposobnost, danas drže moralne lekcije i broje dane okvirnog roka za završetak radova prve dionice nove tramvajske pruge u Sarajevu najuspješnijem ministru saobraćaja do sada u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta”.

 

“Čovjeku koji je za samo dvije godine izvadio iz prašnjavih ministarskih ladica i pokrenuo ključne infrastrukturne projekte koji su nekoliko decenija ležali netaknuti upravo zbog nesposobnosti SDA-ovih prethodnih ministara. Da imaju imalo morala, etike, ali i obraza, ljudi iz sarajevske SDA bi do sada bi barem jednom javno postavili pitanje svom premijeru Fadilu Novaliću zbog čega ova dionica kasni pune četiri godine? Bruka i sramota!”, poručio je Mašić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još