MA, KAKVE HEMIKALIJE

Svi su poludjeli za trikom od 1 KM: 'Žute mrlje u WC šolji Nakon ovoga su prošlost!'

Auto & Dom04.06.22, 19:40h

Svi su poludjeli za trikom od 1 KM: 'Žute mrlje u WC šolji Nakon ovoga su prošlost!'
WC daska je područje koje najviše dolazi u kontakt s ljudima, stoga je važno održavati ju čistom i higijenskom. Često izložena mokraći koja ponekad može pasti i na WC dasku, vremenom postaje prekrivena gadnim žutim mrljama i neugodnim dugotrajnim mirisima

 

 

Veliki ljubitelji čišćenja oglasili su se na društvenim mrežama kako bi podijelili svoje trikove za uklanjanje žutih mrlja WC školjke.

 


S bakterijama i vlažnim zrakom posvuda, zahodi su jedno od najodvratnijih područja u gotovo svakom kućanstvu, a gotovo nijedna WC daska ne ostaje bez žutih mrlja.


Nasreću, obožavatelji gospođe Hinch podijelili su svoje trikove za njihovo uklanjanje kako bi vaše WC daske ponovno zasjale kao nove.


Gospođa Hinch, čije je pravo ime Sophie Hinchliffe (32) dugo je bila omiljena među kolegama entuzijastima čišćenja, s oko 4.5 milijuna pratitelja na Instagramu. Zvijezda se proslavila prije nekoliko godina raznim kućnim trikovima, a sada su njezini obožavatelji čak pokrenuli posvećene stranice za čišćenje na društvenim mrežama.


Žuta WC školjka


U jednoj takvoj grupi, savjetima i trikovima gospođe Hinch Cleaning na Facebooku, jedan član je tražio savjet: ''Kako ukloniti žutilo sa zahodske daske? Izgleda tako loše i nemam pojma kako da ga se riješim.”


WC daska je područje koje najviše dolazi u kontakt s ljudima, stoga je važno održavati ju čistom i higijenskom. Često izložena mokraći koja ponekad može pasti i na WC dasku, vremenom postaje prekrivena gadnim žutim mrljama i neugodnim dugotrajnim mirisima.


Jeftino rješenje


Na sreću, objava je ubrzo bila puna prijedloga, a većina ljudi preporučila je isprobavanje kombinacije bijelog octa i sode bikarbone kako bi WC daske zablistale kao nove.


- Moja WC daska je bila tako loša pa sam koristila kombinaciju bijelog octa i sode bikarbone kako bih uklonila sve mrlje. Ispao je tako jeftin trik i izgleda kao nova - otkrila je jedna osoba.


Dijeleći svoje trikove, Janice Collins napisala je:


- Koristim pola šalice sode bikarbone s dovoljno bijelog octa da napravim pastu i namažem ju preko WC daske, pokrivajući obje strane. Onda sam ga ostavila tako 20 minuta i mekom spužvom uklonila žute mrlje.


Anne Foster se složila i savjetovala: “Napravite pastu od sode bikarbone i bijelog octa i tako ćete lakše ukloniti mrlje. Obavezno koristite toplu vodu jer će vam to olakšati uklanjanje žutih mrlja", piše TheSun.


(Net.hr/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još