TAKO JEDNOSTAVAN TRIK

Odličan savjet za čuvanje jagoda, ali i drugog bobičastog voća: 'Ovako će ostati svježe i do tri sedmice!'

Auto & Dom31.05.22, 10:31h

Odličan savjet za čuvanje jagoda, ali i drugog bobičastog voća: 'Ovako će ostati svježe i do tri sedmice!'
- Važno je samo tako ga pohraniti čim ga donesete iz trgovine, i to bez prethodnog pranja i čišćenja! - napisala je jedna žena

 

 

 


Ako ste među brojnim obožavateljima ovog bobičastog voća, vjerojatno ih, znajući da neće dugo trajati, kupujete u malim pakiranjima; no postoji način kako da jagode stvarno dugo sačuvate svježima.  


Jedna je žena na Facebooku tako podijelila trik s kojim će jagode ostati slatke, sočne i 'taman' zrele i do tri tjedna... S njenim ćete savjetom tako moći kupiti jagode ranije; kad su povoljnije; za čak nekoliko tjedana unaprijed.


- Trebalo mi je 36 godina da shvatim da, ako jagode stavite u obične staklenke i tako ih dobro zatvorene stavite u hladnjak, one mogu trajati jako dugo - napisala je Kris Potter u svojoj objavi na Facebook grupi Everything Gardens.


- Ne varam ni za jedan dan, ove su jagode u hladnjaku više od tri tjedna! To su jagode iz supermarketa, za koje sam inače bila sretna ako bi slučajno potrajale do pet dana prije nego što bi počele truliti... - dodala je.


Korisnici su u komentarima pisali da su i sami čuli za ovu metodu i da ju koriste za sve bobičasto voće.


- Važno je samo tako ga pohraniti čim ga donesete iz trgovine, i to bez prethodnog pranja i čišćenja! - napisala je jedna žena.


- Sve bobičasto voće koje tako pospremim potraje od dva do četiri tjedna bez problema - dodala je druga, a neki su komentirali da na isti način čuvaju i zelenu salatu i da stvarno duže ostane svježa.


Portal Real Simple piše da, osim u staklenci, jagode neoprane možete staviti i u hermetički zatvorenu plastičnu posudu; ako ih prvo stavite na suhi i čisti komad kuhinjskog papira, a onda u posudu i u hladnjak.


Osim ovog, dobar je način za održati ih svježima i namočiti ih u razrijeđenom octu; jedan dio bijelog octa i tri dijela vode; na nekoliko minuta. Ocijedite ih, osušite i stavite na čist papirnati ubrus pa u staklenu posudu, zatim poklopite i čuvajte u hladnjaku.

 

(Večernji.ba/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!