Otklonio dileme

Komšić: Bit ću kandidat za Predsjedništvo BiH... Sa Konakovićem sam se posvađao zbog žene!

Front07.05.22, 20:59h

Komšić: Bit ću kandidat za Predsjedništvo BiH... Sa Konakovićem sam se posvađao zbog žene!
Kada je riječ o najavama Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH da će doći do novih razgovora o Izbornom zakonu BiH, Komšić je kazao kako sumnja da će do toga doći

 

 

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a kazao je večeras da će biti kandidat i da mora to biti zbog cjelokupne situacije. 

 

"Hoću, bit ću kandidat, moram. Moram ići dalje, ne mogu stati. Šta bih uradio kad bih stao i rekao ne mogu dalje. Ili si gore ili dole u toj političkoj borbi. Moraš se boriti za ideju. Vidjet ćemo da li će još neko biti tu zajedno s nama, razgovaramo. Ne vjerujem da će biti neka jača stranka, ali još uvijek razgovaramo", kazao je Komšić u Centralnom dnevniku na Face TV. 

 

On je ponovio razloge koalicije sa SDA.

 

"Prvi zadatak je bio dobiti ANP, a drugi motiv spriječiti da se usvoji Izborni zakon po želji HDZ-a i Zagreba jer je to put u treći entitet i podjelu ove zemlje koje mogu biti fatalne za BiH. Dobili smo ANP i zaustavili smo Izborni zakon", kazao je Čović. 

 

Kada je riječ o najavama Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH da će doći do novih razgovora o Izbornom zakonu BiH, Komšić je kazao kako sumnja da će do toga doći.

 

"Nemam pojma s kim on misli razgovarati. Koliko ja znam Plenković je pokušao dovesti Ursulu von der Leyen u Mostar i Sarajevo. Koliko znam u ovom trenutku ona nije pristala na to, rekla je da nema takvih planova u svom kalendaru", kazao je Komšić. 

 

Istakao je da se Zagreb otvoreno miješa u unutrašnje stvari BiH.

 

"Cilj im je da vladaju Bosnom i Hercegovinom, da dobiju ono što Beograd ima kroz RS. Koju to odluku možemo donijeti, a da se sudara sa Srbijom. Šta sad treba da sve odluke donose Beograd i Zagreb i da oni odlučuju o našoj zemlji. Mislim da sadašnje strukture u Beogradu i Zagrebu se prećutno slažu oko BiH ali da su na toj liniji Tuđman-Milošević samo su okolnosti drugačije", kazao je. 

 

Na pitanje može li biti tenkova i topova aludirajući na rat, Komšić je kazao da u ovom trenutku ne može i ne postoji kapacitet u BiH.

 

"Ratovi i sukobi su uvijek donošeni u BiH", dodao je. 

 

Osvrnuo se na Narod i pravdu i Elmedina Konakovića.


- Sa Konakovićem bih u koaliciju samo oko države, oko Izbornog zakona nikad. Nemam problem da pričam sa Čovićem, on ima problem da priča sa mnom. Sa Konakovićem sam se isto posvađao privatno - zbog žene! Pobjegao mi je u sekundi! Uništili su firmu, ali bilo prošlo! Laž i dirati porodicu pa lagati nije nešto što se u ovom gradu oprašta - kazao je Komšić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 332

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još