Odličan recept

'Slatka bomba' koju nećete zaboraviti: Čoko-banana kocke gotove za čas!

Auto & Dom27.04.22, 20:06h

'Slatka bomba' koju nećete zaboraviti: Čoko-banana kocke gotove za čas!
Ostavite kolač da se ohladi, a za to vrijeme umutite slatko vrhnje i premažite ga preko kolača. Kolač stavite u frižider na dva sata

 

 

 

Nevjerojatan spoj okusa!

 

Sastojci:

 

3 vrećice pudinga od vanilije

 

300 g keksa

 

9 kašika šećera

 

1 l mlijeka 200 g maslaca

 

1 kiselo vrhnje

 

100 g čokolade za kuhanje

 

5 banana

 

300 ml slatkog vrhnja

 

maslac za premazivanje kalupa

 

Priprema:

 

Kalup širine 30-ak cm premažite istopljenim maslacem. Puding i šećer pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. Pripremljeni puding dodajte u kipuće mlijeko i nastavite kuhati dok se ne zgusne, prema uputi.

 

Sklonite s vatre i odmah dodajte maslac sobne temperature i kiselo vrhnje. Sve dobro ručno sjedinite, a zatim dodajte izlomljeni keks i promiješajte kuhačom, piše Dnevno.hr.

 

Odvojite pola smjese pa u jednu polovicu dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se sasvim ne istopi. Još vruću smjesu s čokoladom rasporedite po dnu lima za pečenje. Banane narežite na kolute i složite preko smjese. Drugi dio smjese zatim premažite preko banana.

 

Ostavite kolač da se ohladi, a za to vrijeme umutite slatko vrhnje i premažite ga preko kolača. Kolač stavite u frižider na dva sata.

 

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!