Osim deportacije, i tri godine zabrane ulaska u Australiju

Nakon svega, oglasio se i Đoković: 'Iscrpljen sam, razočaran presudom... Treba mi vremena da se odmorim i oporavim!'

Sport16.01.22, 09:41h

Nakon svega, oglasio se i Đoković: 'Iscrpljen sam, razočaran presudom... Treba mi vremena da se odmorim i oporavim!'
Postoje izuzeci od zabrane u slučaju „izuzetnih okolnosti“, ako u interesu Australije bude da Đoković učestvuje u turniru

 

 

Uz deportaciju iz Australije, Novaku Đokoviću automatski će biti i određena trogodišnja zabrana ulaska u ovu državu.

 


Morat će platiti i troškove suđenja, a što se tiče zabrane ulaska u Australiju, to se može revidirati pred sledeći Australian Open.


Naime, postoje izuzeci od zabrane u slučaju „izuzetnih okolnosti“, ako u interesu Australije bude da Đoković učestvuje u turniru, javljaju mediji u Srbiji.


Sam Đoković nije krio razočarenje presudom i u prvoj izjavi nakon iscrpljujućeg ročišta je kratko rekao:


- Želio bih da se osvrnem na epilog današnjeg ročišta u Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, prije nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom!


Dodao je i da mu je "neprijatno što je fokus proteklih nedjelja bio na njemu".


- Nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželio bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želio bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage - rekao je nakon svega Đoković.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 66

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još