Pozdravili američke sankcije

DF: Vlada TK mora podnijeti ostavku, nadamo se da će SDP prekinuti saradnju s Kukićem

Front05.01.22, 19:58h

DF: Vlada TK mora podnijeti ostavku, nadamo se da će SDP prekinuti saradnju s Kukićem
Klub zastupnika Demokratske fronte saglasan je sa ocjenom ambasadora SAD-a u BiH da Mirsad Kukić predstavlja egzistencijalnu prijetnju po suverenitet BiH, obzirom na uočene razmjere kriminala i korupcije koju je proizveo Kukić

 

 

Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona pozdravlja uvedene sankcije od strane Sjedinjenih Američkih država Miloradu Dodiku, Mirsadu Kukiću i Milanu Tegeltiji.

 

- Pozivamo Vladu TK i ministre u Vladi TK da podnesu nepozivu ostavku nakon što je vodeća ličnost koalicije vlasti SDP, PDA, NS, SBB i HDZ na TK gosp. Mirsad Kukić (PDA) stavljen na crnu listu State Departmenta. Klub zastupnika Demokratske fronte saglasan je sa ocjenom ambasadora SAD-a u BiH da Mirsad Kukić predstavlja egzistencijalnu prijetnju po suverenitet BiH, obzirom na uočene razmjere kriminala i korupcije koju je proizveo Kukić - stoji u izjavi Mahira Mešalića, predsjednika Kluba zastupnika DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona.

 

- Smatramo da djelovanje aktuelne Vlade TK koju čine PDA, SBB, SDP i tzv. Naša stranka ugrožava vladavinu prava, te ubija vjeru javnosti u demokratske institucije vlasti i prosperitet građana Tuzlanskog kantona.

 

Pozivamo Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine (SDP) da shodno postojećoj situaciji prekine sve koalicione i druge političke odnose sa Mirsadom Kukićem i njegovim dugogodišnjim partnerima iz SBB-a, kao i na formiranje nove parlamentarne većine koja neće biti opterećena s ličnostima koje se nalaze na crnoj listi State Departmenta - stoji u izjavi Mahira Mešalića.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još